Kärnä syyttää perussuomalaisia väärän tiedon levittämisestä Porvoon tapauksesta – perussuomalaiset tyrmistyivät väitteistä

Perussuomalaiset

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) syyttää perussuomalaisia väärän tiedon levittämisestä ja Venäjän pussiin pelaamisesta Porvoon poliisien murhayritystapauksessa.

Erityisesti Kärnä osoittaa sormella puolueen puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa, varapuheenjohtaja Riikka Purraa ja kansanedustaja Sebastian Tynkkystä.

Keskustaedustajan mukaan kolmikko on luonut systemaattisesti mielikuvaa, jonka mukaan ampujat olisivat olleet Suomeen saapuneita turvapaikanhakijoita tai pakolaisia.

– Tämä mielikuva on osoitettu vääräksi. Erityisesti Tynkkynen saisi hävetä kaikkia kommenttejaan ”partalapsista”. Jokainen näkee, että nyt perussuomalaisia sitten harmittaa kun kyseessä eivät olleetkaan maahanmuuttajat tai turvapaikanhakijat. On aivan uskomatonta, että iso eduskuntapuolue oikein odottamalla odottaa rikoksia ja levittää niistä väärää tietoa kannatusta nostaakseen, Kärnä tykittää.

Riikka Purra kiistää Suomenmaalle kommentoineensa millään tavalla Porvoon ampumatapausta. Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedottaja Heikki Tamminen tyrmää Kärnän väitteet Halla-ahon ja Purran osalta.

– Väite on täysin valheellinen. Kumpikaan mainittu kansanedustaja ei ole levittänyt tietoa tai luonut mielikuvaa siitä, että ampujat olisivat esimerkiksi turvapaikanhakijoita.

Kärnän mielestä perussuomalaisten osalta on pohdittava, kenen pussiin puolue lopulta pelaa.

– Perussuomalaisilla on läheiset yhteydet Venäjään ja eurooppalaisiin populistiliikkeisiin, joiden on osoitettu saaneen rahoitusta Venäjältä. Venäjän tarkoitus taas on horjuttaa Eurooppaa ja kaikkia eurooppalaisia valtioita. Tämä on hyvä pitää mielessä, Kärnä painottaa.

Tammisen mielestä Kärnän väite perussuomalaisten läheisistä kytköksistä Venäjään on ”älytön”. Hänen mukaansa Kärnän vihjailut kertovat enemmän hänestä itsestään ja keskustapuolueen tilasta kuin perussuomalaisista.

Juttua täydennetty Heikki Tammisen kommenteilla klo 11.46 ja Riikka Purran kommentilla klo 12.11.