Kärnä suitsuttaa: Suomessa on maanpuolustushenkisin hallitus vuosikymmeniin – “Nyt ei puhuta vaan tehdään“

Maanpuolustus

Keskustan kansanedustaja, rajakapteeni evp. Mikko Kärnä arvioi Marinin-Saarikon punamultahallituksen olevan maanpuolustushenkisin hallitus vuosikymmeniin.

Kärnä toteaa tiedotteessaan, että hallitus päätti satsata maanpuolustukseen ensi vuonna ennätyssumman eli yli puolet enemmän kuin kuluvana vuonna, peräti 4,87 miljardia euroa.

Budjettiriihessä sovittiin myös, että hallitus investoi hävittäjähankintaan täydet 10 miljardia euroa.

– Nyt ei puhuta vaan tehdään. Merivoimat ja ilmavoimat laitetaan täyteen remonttiin maavoimien tarpeita unohtamatta. Uskottava puolustus ei ole enää pelkästään uskottava, vaan aivan uskomaton. Kyllä lämmittää upseerin sydäntä tällainen, hän suitsuttaa.

Kärnä pitää budjettiriihessä sinetöityä päätöstä 10 miljardin euron hävittäjärahoituksesta tulevaisuusinvestointina, jonka avulla huolehditaan kansalaisten turvallisuudesta vuosikymmeniksi eteenpäin.

– Suomi elää nyt kriisiaikoija ja se näkyy rajusti miinusmerkkisenä budjettina. Tästäkin huolimatta on vastuunkantoa investoida puolustukseen. Jokaisen poliitikon tärkein velvollisuus tulisi olla Suomen turvallisuuden puolustaminen ja sitä tässä nyt toteutetaan.

Puolustuskykymme taso on näiden panostusten jälkeen Kärnän mielestä väkevä.

– Kenenkään on turha kuvitella, että tänne voisi vain kävellä sisään tai pudotella ”pieniä vihreitä miehiä” aiheuttamaan kaaosta. Ei voi. Suomi huolehtii itsenäisesti turvallisuudestaan ja puolustuksestaan, edustaja vakuuttaa.