Kärnä pöyristyi uusiseelantilaisesta lihasta ja puolalaisesta pekonista – Leijona Catering: Raaka-aineiden kotimaisuusaste nousee, ulkomaisen lihan tarjoaminen oli yksittäistapaus
Varusmiesten ruokahuollosta vastaavan Leijona Catering Oy:n toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo kertoo, että taannoinen uusiseelantilaisen lihan ja puolalaisen pekonin tarjoaminen oli yksittäistapaus.
– Vastuullisena toimijana hankintasopimuskauden vaihtuessa Leijona Catering halusi välttää raaka-aineen hävikkiä valmistamalla riistakeittoa ainoastaan Säkylän varuskuntaravintolassa. Tämä oli yksittäinen tapaus 1.6.2020 alkaneella uudella sopimuskaudellamme, jossa käyttämämme lihatuotteet ovat 100% suomalaisia, Paavonsalo toteaa yhtiönsä vastineessa Suomenmaan mielipidepastalla.
Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on moittinut Leijona Cateringia liian matalasta ruoan kotimaisuusasteesta.
Hänen mukaansa reilusti yli 90 prosentin aste olisi helppo saavuttaa.
Aikaisemmassa vastineessaan Leijona Catering kertoi, että sen tarjoaman ruoan kotimaisuusaste vuonna 2019 oli 73,7 prosenttia.