Kärnä hämmästelee sisäministerin intoa selvittää laittomasti maassa oleskelevien lupa- ja passiasioita – vaatii jalkapantoja käyttöön

Politiikka

Keskustan kansanedustaja, hallintovaliokunnan jäsen Mikko Kärnä hämmästelee sisäministeri Krista Mikkosen (vihr.) halua jatkaa selvitystä, jonka nojalla laittomasti maassa oleskeleville myönnettäisiin muukalaispassi ja oleskelulupa.

Kärnän mukaan esitys olisi hallitusohjelman vastainen eikä sitä voida missään tilanteessa hyväksyä.

– On hämmentävää että ministeri hukkaa toimialansa resursseja asiaan, joka ei tule etenemään. Tässä on yksi esimerkki vihreiden härskistä politikoinnista ja oman kilven kiillotuksesta, hän muistuttaa tiedotteessaan.

Samalla Kärnä hämmästelee, miksi vihreät eivät ole sisäministeriössä toteuttaneet yhdessä sovittua hanketta, jossa laittomasti maassa oleskeleville voitaisiin määrätä tekninen valvonta.

– Olen toki jo osaltaan menettänyt toivoni että tämä hanke tästä mihinkään etenisi, mutta se sentään on hallitusohjelmassa, johon vihreiden piti olla sitoutuneita. Sen sijaan vihreät ministerit puuhastelevatkin omien kakkukirsikoidensa parissa ja jättävät yhdessä sovitut asiat toteuttamatta. Jos laittomasti maassa oleskelevien jalkapannat eivät lähde etenemään, on syytä laittaa kaikki vihreille mieluisat hankkeet loppukaudeksi jäihin, Mikko Kärnä vaatii.