Kanta-Hämeessä pohditaan koko sairaalan kattavia täsmätoimia intialaismuunnoksen hillitsemiseksi

Koronavirus

Kanta-Hämeessä pohditaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän johtajaylilääkäri Sally Leskisen mukaan koko sairaalaa koskevia toimenpiteitä, joilla keskussairaalan koronaepidemia saataisiin haltuun.

–  Olemme pyytäneet asiantuntija-apua (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) THL:stä siitä, pitäisikö meidän ottaa koko sairaalassa kaikissa toimissa hetkellisesti kosketus- ja pisaravarotoimet käyttöön. Ne ovat kohtuullisen raskaita toki silloin, jos kaikissa toimissa käytettäisiin niitä. Ne hidastavat ja ovat raskaita toimia, mutta käymme läpi kaikki tarvittavat keinot, jotta tavalla tai toisella tämä epidemia saadaan kuriin.

Tehokkaammat toimet tarkoittaisivat Leskisen mukaan muun muassa suojatakkien, visiirien ja hanskojen käyttöä potilaskohtaamisissa. Keskussairaalan epidemiassa on THL:n sekvensoinnissa paljastunut koronaviruksen Intian muunnos.

Keskussairaalasta on löydetty Leskisen mukaan keskiviikkona lisää koronatapauksia.

–  Seulonnoissa löydettiin osastoilta kaksi uutta tapausta, joista toinen on niin sanotusti puhtaalla osastolla, eli koko osasto menee karanteeniin.

Suomessa raportoitiin keskiviikkona THL:n mukaan neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta.

Sairaalahoidossa oli 101 ihmistä, joista 18 tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä laski 13 ihmisillä tiistaihin verrattuna.

Uusia tartuntoja raportoitiin puolestaan 220. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu yli 2  700 tartuntaa, mikä on lähes 160 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on puolestaan saanut noin 2,34 miljoonaa eli yli 42 prosenttia suomalaisista. Toisen annoksen on saanut lähes 410  000 ihmistä.

Ensimmäiset kansalliset koronarokotustodistukset ovat nyt saatavilla terveystietojen verkkopalvelu Omakannasta, sosiaali- ja terveysministeriö, THL ja Kela tiedottivat.

Touko-kesäkuussa tiedot tulevat näkyviin suurelle osalle rokotetuista viiveellä, tiedotteessa kerrotaan. Rokotustodistus on nyt saatavilla Omakannassa noin 72 prosentilla rokotetuista.