Kansanedustaja paheksuu Tampereen seurakunnan ja Elokapinan yhteistä surusaattoa – kadotettuja lajeja muistetaan arkun äärellä Keskustorilla

Elokapina

Keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja Jouni Ovaska paheksuu Tampereen seurakuntien ja Elokapinan yhteistä surusaattoa.

Tampereen Keskustorille tuodaan perjantaina avoin arkku, jonka äärellä ihmiset voivat muistella jotakin lajia tai itselle rakasta luontoympäristöä, joka on jo hävinnyt tai uhanalainen.

Lajien surusaaton päätteeksi arkku kannetaan Vanhaan kirkkoon, jossa pidetään ilmastomessu.

Tampereella kaupunginvaltuutettuna toimiva Ovaska katsoo, että seurakunnan tilannetaju on pettänyt.

– Syntymän ja kuoleman kysymykset liittyvät vahvasti ihmisyyteen. Tässä ne on valjastettu politiikanteon välineiksi. Hienotunteisuus on kaukana, Ovaska sanoo tiedotteessa.

Ovaska toteaa, että ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimpia kysymyksiä, joihin on haettava ratkaisuja demokraattisin keinoin.

Hänen mukaansa Elokapinan viime viikkoiset toimintatavat ovat saaneet monet suomalaiset epäilemään liikkeen tarkoitusperiä ja sen kykyä vastata todelliseen ilmastokriisiin.

– Jos liikkeen tavoitteena on aikaansaada ilmastohätätilan julistaminen tai tukea tavoitteilleen, se ei onnistu, mikäli yhä useampi kansalainen kokee vastenmielisyyttä toimintatapoja kohtaan.

– Kirkko on aina ollut heikomman puolella, ja myös tarvittaessa toiminut esivaltaa vastaan. Samoin kirkon periaatteena on ollut ”viljellä ja varjella”. Haluan kuitenkin kysyä Tampereen seurakunnalta, miten järkevää on näin vahvasti osoittaa tukensa liikkeelle, joka toiminnassaan pyrkii myös edistämään laittomuuksia, Ovaska toteaa.