Kanadan moskeijaiskun epäilty ilmoittautui itse poliisille

Iskussa kuoli kuusi ihmistä ja useita haavoittui
Moskeija-ampuminen

Kanadassa Quebecin verisen moskeijaiskun jälkeen otettiin kiinni kaksi ihmistä, joista toista epäillään ampujaksi. Poliisin mukaan toinen on otettu kiinni todistajana.

Quebecin kaupungissa sunnuntaina iltarukouksen aikaan tehdyssä iskussa moskeijaan kuoli kuusi ihmistä ja haavoittui useita. Kanadan yleisradioyhtiö CBC kertoo, että iskussa kuolleet olivat kaikki miehiä. CBC:n mukaan haavoittuneista viiden tila oli maanantaina kriittinen.

Viranomaiset kertoivat maanantaina, että epäilty soitti ja antautui itse poliisille teon jälkeen. Tapauksen yksityiskohdat olivat kuitenkin maanantai-iltana Suomen aikaa vielä avoimia, sillä tutkinta oli kesken.
Poliisi tutkii moskeijaiskua terroritekona.

Moskeijassa oli ampumisen aikana noin 50 ihmistä. Ampuminen tapahtui CBC:n mukaan rakennuksen alakerroksessa, missä oli enimmäkseen miehiä. Useimmat naiset ja lapset olivat ylemmässä kerroksessa.
Quebecin kaupunki sijaitsee Itä-Kanadassa noin 240 kilometrin päässä Montrealista.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau tuomitsi Quebecin moskeija-ampumisen terroritekona muslimeita vastaan. Trudeaun mukaan muslimit ovat tärkeä osa Kanadaa kansakuntaa eikä heihin kohdistuvalla väkivallalla ole maassa sijaa.

Quebecin provinssin pääministeri Philippe Couillard tuomitsi ampumisen ”barbaarisena väkivaltana”.

Couillard vakuutti Twitterissä paikallishallinnon työskentelevän asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi. Hän myös ilmaisi tukensa Quebecin islaminuskoisille asukkaille.

Yleisradioyhtiön ranskankielisen Radio Canadan mukaan maan pääkaupungissa Ottawassa parlamentti piti maanantaina hiljaisen hetken uhrien muistolle.

Sama moskeija joutui ilkivallan kohteeksi kesäkuussa. Tuolloin rappusille jätettiin sian pää muslimien pyhän kuukauden ramadanin aikaan.

Kanadassa on myös viime kuukausina töhritty moskeijoita rasistisilla töhryillä.