Jyväskylän rallissa ennätysyleisö, Tänak jatkaa kärjessä – poliisi varautunut Elokapinan mielenosoitukseen

Urheilu

Poliisi on varautunut Elokapinan mielenosoitukseen Jyväskylän MM-rallissa, kertoi Sisä-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko STT:lle.

Ympäristöliike on ilmoittanut aloittavansa mielenilmauksen tänään noin kello 16 Kuokkalassa kisan helikopteriliikenteen keskuksen vieressä.

Erittäin suuresta yleisön kiinnostuksesta huolimatta tapahtuma on poliisin mukaan sujunut rauhallisesti. Järjestäjien mukaan ralliyleisöä on niin paljon, että vieraiden on syytä varautua vielä pitempiin jonoihin ja odotusaikoihin kuin mihin Suomen MM-rallissa on totuttu.

Esimerkiksi Harjun erikoiskoe teki torstaina yleisöennätyksensä. Katsojia kertyi noin 15 000.

Hyundain Ott Tänak jatkaa rallin johdossa neljän erikoiskokeen jälkeen. Toyotan Esapekka Lappi on toisena 5,4 sekunnin päässä kärjestä ja saman tallin Kalle Rovanperä viidentenä.

Lappi oli neljännellä erikoiskokeella 0,4 sekuntia Tänakia hitaampi.

– Tuntui, että meni okei. Ott tekee todella hyvää työtä, mutta tämä oli todella virheetöntä ajoa. Joissain kohdin olin liian hidas, mutta jokaista mutkaa ei voi ajaa täydellisesti, Lappi sanoi wrc.comille.

Tänak myönsi, että hänen kätensä tärisivät erikoiskokeen jälkeen.

– Tämä on hiukan hankalaa. Käteni tärisevät hiukan tällaisen ajon jälkeen. En nauti tästä, virolaistähti kuvaili.

Rovanperä on viidentenä 13,3 sekunnin päässä Tänakista. Rovanperän ja Lapin välissä ovat Toyotan Elfyn Evans (-10,3 sekuntia) ja Fordin Craig Breen (-11,9).

– Joudun yhä avaamaan tietä jossain paikoin, mutta on tämä jo parempaa kuin aamulla, Rovanperä sanoi.