Huvipuistoihin riitti väkeä, mutta rahaa kului vähemmän

Huvipuistot

Vaikka kesän sää on ollut kaukana parhaasta mahdollisesta, ovat huvipuistojen hullunhauskat vempeleet vedonneet kävijöihin entiseen malliin.

Toisaalta taivaalta vihmova vesi ja yleinen alavireinen taloustilanne ovat saaneet kävijät pitämään kukkaronsa tiukemmin kiinni ja käyttämään puistoissa vähemmän rahaa.

– Kausi on ollut kaksijakoinen: nyt kun meillä on käytössä tilastot heinäkuun loppuun saakka, on kävijöitä ollut 5,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

– Toisaalta sateet ovat vähentäneet rahan kulutusta itse huvipuistossa, summaa Särkänniemen huvipuiston toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Jos on vettä vihmonut Näsijärven kupeessa, ovat monelta kastuneet sandaalit myös Töölönlahden liepeillä Linnanmäellä.

Viestintäpäällikkö Heli Hemgårdin mukaan huvitukset ovat kiinnostaneet samaan malliin kuin viime vuonna, joka oli Linnanmäen ennätysvuosi.

– Rahan kulutus huvipuistossa on tosiaan vähentynyt, mutta uskon syynä olevan sateita enemmän yleisen heikon taloustilanteen, Hemgård sanoo.

Jos huvipuistoyrittäjät ja koululaiset saisivat päättää, pyörittäisiin tälläkin viikolla pulpetin sijasta karusellissa.

Särkänniemessä kautta on pyöreästi jäljellä vielä tämä kuukausi.

Linnanmäellä jatketaan joka päivä syyskuun 11. päivään saakka, minkä jälkeen huveja on tarjolla loppukuun ajan lauantaisin ja myöhemmin teemaviikoilla.

– Jos koulut alkaisivat myöhemmin, vaikkapa vasta syyskuun alussa, se toisi etua koko suomalaiselle matkailuteollisuudelle.

– Ajattelepa, että laitat kouluun elokuussa pyynnön, jossa toivot lapselle viikoksi vapaata ulkomaanmatkan vuoksi. Tähän lupa heltiää, mutta tuskin viikon kotimaankierrokseen, Seppälä vertailee.

Hemgård on samoilla linjoilla.

Elokuussa on usein hyvät säät ja vanhemmista monet ovat lomalla. Silloin sopisi reissata vaikka huvipuistoon, jos ei olisi jo opinahjossa.

– Tavoitteenamme on kuitenkin edelleen pidentää kautta huhtikuun ja lokakuun uusilla tapahtumilla, Hemgård lupaa.