Honkonen hoksauttaa Marinin Navalnyi-sekaannuksesta: ”Eikö meidän päättäjien tehtävä ole johtaa Suomea eikä somea?”

Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen huomauttaa Suomenmaan blogissaan, että ulkopolitiikassa jos jossain on tarpeen toimia yhteisillä pelisäännöillä.

Honkonen viittaa pääministeri Sanna Marinin maanantaiseen Twitter-kannanottoon. Marin vaati venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin vapauttamista Twitterissä ennen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kannanottoa maanantaina. Niinistö totesi politiikan toimittajille torstaina, ettei asiasta käyty minkäänlaista etukäteiskeskustelua.

Myös toiseksi suurimman hallituspuolueen keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi, ettei häntä informoitu Marinin aikeista.

Honkonen toteaa, että kansainvälisten ja kotimaisten mullistusten ajassa johtavien poliitikkojen eritahtisuus ei ole aivan vähäpätöinen kysymys. Suomen ulkopolitiikan periaatteet ovat hänen mielestään kuitenkin selkeät.

– Presidentti johtaa yhteistoiminnassa hallituksen kanssa -järjestys ei ole äkkiväärästi tullut.

Honkonen peräänkuuluttaa päättäjien keskinäistä keskustelua, ja esittää, että Twitterit laitettaisiin välillä kiinni ja suoraa keskusteluyhteyttä haettaisiin useammin.

– Somen kyllä saa enteriä painamalla laulamaan. Pikavoittoja tulee. Eikö meidän päättäjien tehtävä kuitenkin ole johtaa Suomea eikä somea?

– Työttömyys, velka ja sosiaalis-alueellisen kahtiajaon vaara on todellinen. Se, että edes näiden ongelmien ratkaisemisesta saataisiin aikaan yhteistä näkemystä, olisi tälle maalle kotiin päin, Honkonen peräänkuuluttaa.