Demariedustajat ärhentelevät Markus Lohelle Kiurun höyhentämisestä – "Tämän kaltainen toiminta ei herätä luottamusta"

Koronarajoitukset

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan demariedustajat paheksuvat valiokunnan puheenjohtajan Markus Lohen (kesk.) ministeri Krista Kiuruun (sd.) kohdistamaa arvostelua.

– Tämän kaltainen toiminta ei herätä luottamusta ja sopii hyvin huonosti sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan asemassa olevalle henkilölle, demariedustajat katsovat kannanotossaan.

Lohi sanoi keskiviikkona Ilta-Sanomille Kiurun epäonnistuneen koronajohtamisessa ja toivoi pääministerin kantavan jatkossa vastuun asiassa.

– Lausunnot esimerkiksi siitä, etteivät koulut ole turvallisia paikkoja, olivat suorastaan vastuuttomia. Kun katsotaan, miten pääkaupunkiseudun kunnat ja aluehallintovirastot linjaavat suhteessa sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeeseen, niin se osoittaa että johtaminen ontuu pahasti, Lohi sanoi IS:lle.

Demariedustajien mukaan kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Lohi on ollut ”omilla teillään” koronapandemian aikana.

– Häntä on toistuvasti jouduttu ohjaamaan hallituksen yhteisten koronapandemian hillintää varten valmisteltujen lakiesitysten kannalle, ja hän on useasti esittänyt julkista kritiikkiä hallituksen koronalinjauksia ja ratkaisuja kohtaan.

Demariedustajat huomauttavat, että Suomen koronatilanne on tällä hetkellä vakavampi kuin koskaan.

– Ministeri Kiuru on vedonnut voimakkaasti väestöön, terveydenhuoltojärjestelmään ja eri viranomaisiin tilanteen pitämiseksi hallinnassa. Hän ansaitsee tässä työssään täyden tuen ja kiitokset.

Kannanotossa ovat mukana SDP:n kansanedustajat Kim Berg, Aki Lindén, Ilmari Nurminen ja Heidi Viljanen.