Tämä on sinulle keskusta

Puheenvuoro

Hei keskusta,

Mulla olisi sulle pari juttua. Tiedät varmaan, että kahden vuoden taipaleeni Keskustanuorten puheenjohtajana päättyy tänä viikonloppuna.

Seitsemän vuotta ollaan kuljettu samaa matkaa – pari viime vuotta ollaan oltu tekemisissä joka päivä aamusta iltaan. On ollut etuoikeus tehdä töitä nuorkeskustan eteen sun kanssa.

Pian siirryn joksikin aikaa vaikuttamaan toimintaasi rivijäsenen roolista. Ehkä tällä kokemuksella voin jakaa pari ajatusta kohti tulevaisuutta.

Sun vahvuuksia on monipuolisuus, sovittelevuus, huumorintaju ja maanläheisyys. Et yritä esittää jotain muuta mitä et ole.

Monet ovat ennustaneet ja jopa toivoneet sinun katoavan maailmankartalta. Mutta jostain löydät aina voimaa nousta uudestaan tekemään töitä paremman Suomen puolesta.

Sun ihmisläheiset arvot puhuttelee ihmisiä vuosikymmenestä toiseen.

Sun kautta olen löytänyt elämääni monia läheisiä ystäviä ja uusia tuttuja – valtavan yhteisön ihania ihmisiä.

Kokoat uskomattomalla tavalla erilaisia ihmisiä ympäri Suomen arvojesi äärelle. Jotkut löytävät kauttasi jopa elämänkumppanin.

Viime aikoina oon ollut susta kuitenkin aika huolissani. Joskus tuntuu, että et oikein halua pysyä mukana maailman muutoksessa ja haikailet menneisyyteen.

Muistathan, että se joka osaa tarjota ratkaisuja tämän päivän ja tulevaisuuden haasteisiin, pysyy kovassakin vauhdissa mukana.

Älä tyrmää uusia ehdotuksia, vaan kerro aina jokin uusi parempi idea tilalle. Sano rohkeasti ajatuksesi ääneen, äläkä unohda omia arvojasi.

Moni pohtii, mistä siinä Keskustassa oikein on kyse. Sun pitää oppia sanoittamaan se ihmisläheisemmin. Viestin pitää puhutella kaikkialla Suomessa.

Älä unohda, että sun on oltava jäsentesi näköinen – kokonaisuuden muodostavat ihmiset, ei vain ministerit, puoluejohto tai eduskuntaryhmä. Vaikuttamisen paikkoja pitää olla jokaiselle.

Sun tulevaisuus on nuorissa. Muista kuunnella nuoria kaikessa toiminnassasi sekä politiikan että järjestötoiminnan uudistamisessa.

Moni nuori on käsittämättömien paineiden keskellä ja tosi yksin. Nuorten hyvinvointi ja osallisuus on meidän kaikkien asia. Ota nuorten huolet ja ajatukset tosissaan.

Sun kanssa ei oo aina helppoa. Välillä ollaan väännetty kovastikin siitä, mihin suuntaan pitäisi mennä. Se kuitenkin kuuluu asiaan.

Pelkkä samanmielisten ihmisten muodostama porukka ei voi olla suuri puolue. Tarvitaan keskustelua ja haastamista, jotta ajatukset ja ideat jalostuu.

Oot antanut vastuuta ja luottamusta silloinkin kun en ole itse uskonut itseeni.

Vuosien aikana epävarmasta nuoresta vaikuttajasta on kuoriutunut rohkeampi, jo paljon kokenut vaikuttaja, joka on myös epäonnistumisten jälkeen noussut ylös.

Oon kasvanut johtajana ja ennen kaikkea ihmisenä. Siinä on sullakin ollut näppisi pelissä.

Nämä vuodet Keskustanuorten puheenjohtajana ovat olleet elämäni opettavaisinta aikaa. Kiitos kaikesta.  

Rakkain terveisin,

Suvi  

Kirjoittaja on viiikonvaihteessa paikkansa seuraajalleen jättävä Keskustanuorten puheenjohtaja

Suvi Mäkeläinen