Oma maa, koko maa

Puheenvuoro

Keskustan puoluekokous Lappeenrannassa järjestettiin auringonpaisteessa viime viikonvaihteessa. 2500 keskustalaista ja puolueen yhteistyökumppaneiden edustajaa kokoontuivat hyvällä mielellä keskustalaiseen kansanjuhlaan.

Saimme varmasti kaikki voimaa toinen toisistamme ja keskinäisistä kohtaamisista.

Puoluekokouksessa tehtiin jälleen merkittäviä päätöksiä.

Puoluekokoukselle tulleita aloitteita käsiteltiin lähes 300 ja keskustan kantoja linjattiin aina yksinasuvien asioista työelämäkoulutuksen kehittämiseen ja tietysti järjestöllisiä asioita esimerkiksi puolueen organisaation tarkastelusta aina kaupunkistrategiaan uuden puhdin puhaltamiseen.

Puolueen eduskuntavaaliohjelman päätavoitteet linjattiin Työtä, turvaa ja toivoa -otsikon alle.

Maailman muutoksen ja murroksen kourissa puoluekokousväki halusi, että keskusta puhuu perusasioista: itsenäisestä ja vapaasta isänmaasta, vakaasta taloudesta, perusasioiden peruskoulusta ja paremmin voivasta Suomesta.

Puoluekokous linjasi vahvasti myös ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa poliittisessa kannanotossaan. Keskeinen viestimme on, että Suomen itsemääräämisoikeus ja alueellinen koskemattomuus on turvattava kaikissa oloissa sekä vahvistettava kansainvälistä asemaamme.

Puoluekokous piti myös päätöstä hakea puolustusliitto Naton jäsenyyttä muuttuneessa turvallisuusympäristössä perusteltuna.

Puoluekokouksen pääteema oli ”Oma maa, koko maa”. Tuohon lauseeseen kiteytyy keskustalle perinteinen ajatus itsenäisen isänmaan merkityksestä ja koko maan – sen jokaisen kolkan – tärkeydestä.

Meille myös jokainen suomalainen ja jokainen koti on osa omaa maata, koko maata. Keskustan Suomi on kokonainen Suomi, jonka mahdollisuuksiin me puolueista vahvimmin uskomme.

Rohkaisen kaikkia keskustalaisia järjestämään kesällä tilaisuuksia ja tekemään kirjoituksia tuon oma maa, koko maa -otsakkeen alla. Se sopii meille maaseudulla ja kaupungeissa ja nimensä mukaisesti koko maan alueella.

Ollaan kesälläkin suomalaisille läsnä!

Keskustan Suomi on kokonainen Suomi.

Seuraavan sääntömääräisen puoluekokouksen paikkaa ei ole vielä päätetty.

Puoluehallitus uudisti puoluekokouken sijainnista päättämisen ja siirryimme piirien hakumenettelystä kutsumenettelyyn.

Kartoitamme keskitetysti mahdolliset puoluekokouspaikat ja käymme läpi niiden piirijärjestöjen halukkuutta yhteistyöhön, joiden alueelta puoluekokouksen vaatimukset täyttäviä paikkoja löytyy.

Uudistetusta prosessista johtuen seuraava puoluekokouspaikka ei siis ole vielä tiedossa. Meille kaikille on luvassa jännittäviä hetkiä, missä seuraavan kerran kokoonnumme.

Lappeenrannalle ja Karjalan piirille vielä erityinen kiitos hyvistä kokousjärjestelyistä! Karjalainen vieraanvaraisuus tuli meille kaikille kokouskävijöille tutuksi.

Riikka Pirkkalainen Kirjoittaja on keskustan puoluesihteeri.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen