Noviisipoliitikon käräjäretki

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja mutta puolueestaan erotettu Sebastian Tynkkynen näyttää jatkavan miekkailuaan tuulimyllyjä vastaan. Hän sanoo vievänsä erottamisasiansa oikeuteen, jos asiasta ei päästä muuten sopuun.

Nuori mies on niin voimansa tunnossa, että on määrännyt ajankin, mihin mennessä on sovittava tai… Aikaa ei ole paljon. Määräaika päättyy ensi keskiviikkona kello 18.

Kiistassa ei selvästikään ole kysymys enää asioista. Tynkkynen käy yksityistä kahakkaansa entistä puoluettaan vastaan – ja edelleen julkisuuden kautta.

Tästä kertoo se, että hänen antamansa määräaika päättyy pari päivää ennen kuin puoluehallitus kokoontuu, vaikka hän on kokouspäivän kyllä tiennyt.

Vaikka perussuomalaisten asiat eivät muille kuulu, katsomostakin nähtynä nuoren miehen törmäily on melkein säälittävä näytelmä. Häneltä on alusta lähtien puuttunut niin politiikan tekemisen taitoa kuin suhteellisuudentajuakin. Politiikan välttämättömiin avuihin kuuluvaa sopivaa nöyryyttä hänelle ei myöskään ole annettu.

Kaikki, mitä Tynkkynen nyt oikeuksiensa peräämiseksi tekee, lähinnä vain vahingoittaa perussuomalaista puoluetta.

Vai ei kai Tynkkynen kuvittele, että vaikka hän voittaisi kanteensa, hän voisi palata puhtaana pulmusena puolueensa eturiviin?

Päin vastoin voi sanoa, että oikeusjutun kaltaiset uhkailut kertovat pikemminkin siitä, että ei hän alun perinkään puolueestaan paljon piitannut. Hän on ollut omalla asiallaan.