Orjatyövoimalla

Nenonen

Abraham Lincolnin sanotaan lopettaneen orjuuden. Ei lopettanut, mutta tulihan siitä automerkki. Huutolaislapset olivat muka Suomen viimeiset orjat. Eivät olleet.

Suomi pyörii osaltaan orjatyövoimalla. Ihan siis oikeasti, muun muassa etnisessä ruokabisneksessä, siivousalalla, marjanpoiminnassa, prostituutiossa nyt tietenkin, mutta myös rakennusalalla. Suomi ei ole huomaavinaan. 

Suuret toimijat vetäytyvät vastuusta ketjuttamalla hommia alihankkijoille. Viimeistään ketjun neljäs on jo täysi konna. Sillä on työntekijöiden passit kanissa, uhkaillaan ja pelotellaan, myös omaisia lähtömaissa.

Suomalaisia rakennusmiehiä on kortistossa kymmenin tuhansin. Heitä ei oteta tariffipalkoilla töihin, koska, kiitos EU:n, Baltiasta tulee ukkoja halvemmalla. On sanottu, että Lasnamäessä pätevöityy kirvesmieheksi kun ostaa naulapussin.

Samaan aikaan hämmästellään, kun suomalainen rakennustaito on vedetty vessasta alas. Tai vedettäisiin, jos uudiskohteen vessat toimisivat.

Vesieristeet puuttuvat, kaadot ovat väärinpäin, vessanpöntön kansi ei mahdu aukeamaan, ovet ja ikkunat vuotavat. Satuolento ”vastaava mestari” luimuilee jossain.

Seitsemän euron pitsaa paistaa alistettu kielitaidoton serkku. Tekee 12 tunnin työpäivän, mikä on tehdessä, kun saa nukkua työpaikalla, iivouskomerossa.

Kielitaidottomat naiset siivoavat kuuden euron tuntipalkalla, huorakämpässä vastaanottoa pitävä prostituoiduksi pakotettu nainen maailman miltä laidalta vain, joutuu antamaan osan ansiostaan sutenöörille, joka kiitokseksi pieksee tasaisin väliajoin.

Tämä ei ole saksalaista poliisisarjaa, näitä tulee tietoon Suomessa, jos ei päivittäin, niin viikoittain.

Alipalkkauksen kriminalisointi karsisi ainakin osan hyväksikäytöstä. Sitä on puuhattu seitsemän vuotta. Ihan vielä ei ole valmista.

Työministeri Haatainen kertoi telkkarissa, että työryhmä on selvittänyt asiaa nyt yhdeksän kuukautta. Välimietintö tulee lähiaikoina. Niinku 2027, hä?

Tauti lisääntyy. Pääministeriksi Rinteen jälkeisessä arvonnassa päässyt Sanna Marin uhittelee työnantajille, kun eivät hoida valtiovallalle kuuluvia hommia.

Kyllä, työnantajat, metsäteollisuus päänavaajana, vastaavat kovalla kädellä.  Tätä menoa orjatyö ei ole työperäisten maahanmuuttajien yksinoikeus.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen