Digiloikkaa

Blogi

Ilokseni huomasin, että puheenjohtaja Saarikolla on selvä suunnitelma meille  ”tulevan” EU-rahan käytölle.

Ikuisina nettomaksajinahan meille ei tule rahaa Euroopan Unionista, mutta nyt tulee vähän asiakaspalautusta, niin kuin osuuskaupasta bonusta. Mitä enemmän käytät omaa rahaa, sitä enemmän saat hiluja takaisin.

Vaimoväki tuntee tämän ALE-hyötynä, mitä useamman turhan mekon alennusmyynnistä ostaa, sitä enemmän säästää.

Tasa-arvon vuoksi, tyypillinen miesajatus on se, että Tallinnan viina on halvempaa. Mitä enemmän ostaa ja juo, sitä enemmän säästää. Ihan on alkiolainen viesti, jos joku tosikko ei ymmärrä.

Mutta nyt ne EU-rahat maaseudun elävöittämiseen! Siltarumpu ei tuo elinvoimaa, valokuitu tuo.

Koko Suomen asumis- ja työskentelykelpoisena pitäminen on se keskustan juttu, hieman dramatisoidusti puolueen elämän ja kuoleman kysymys.

Pandemia aiheutti digiloikan  ja uusia pandemioita tulee. Kasvukeskusten ulkopuolella asuminen ja (etä)työskenteleminen on uusi normaali.

On, kunhan siihen on tietotekniset edellytykset. Asuntoja, halpoja asuntoja, niitä riittää.

Demarivetoinen vuokrajättiläinen toki haluaisi kaikki etelän kalliisiin asuntoihin, koska yhteiskunta maksaa asumistukena ison rahan.

Olisiko ollut vuoden 1987 Karpon itsenäisyyspäiväohjelma, jossa aiheutin pienen myrskyn ehdottamalla että passit pois asumistuen nauttijoilta.

Faktisesti asumistuki on osalle kansaa rahoitusta Turkin matkaan. Jos ei selviä vuokrastaan, ei voi matkustaa. Tilanne ei ole muuttunut, päinvastoin.

Tiedän, että kentällä ollaan nyt, aiheesta, närkästyneitä siitä, että keskusta on vihervasemmistolaisen hallituksen takuumiehenä. Vihreät on se kirosana.

Polttoaine maksaa kohta 40 senttiä litra enemmän, ei koske ratikan, metron ja vartin välein kulkevien bussien avulla liikkuvia, muita kyllä. Koska edelleen eletään harhassa, että Suomi pelastaa koko maailman ilmaston, eikä polttomoottoreita tarvita.  

Onkohan meillä liian herttainen puheenjohtaja? Ei tietenkään tarvitse olla mikään räyhäkärnä, mutta vihreiden kovapintaiselle lumikuningattarelle pitäisi laittaa kampoihin.

Sanna Marin on piinkova pyrkyri, vaikka muuta esittää. Nyt jo puhutaan seuraavana presidenttinä. Hullujako olette, nainen ja demari presidenttinä, ennen kuulumatonta!

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen