Autoverot valtion maksettaviksi

Pakina

Ai että mistä huomaa vaalien lähestyvän. Luvataan aika paljon. Churchill lupasi aikoinaan verta, hikeä ja kyyneleitä. Lupaus toteutui, mutta natsit nujerrettiin.

Nyt luvataan satanen eläkkeeseen herkästi. Kaikkea hyvää kaikille on vielä luvassa. Nimenomaan luvassa. Verot valtion maksettaviksi.

Kokoomus vetäisi sitten autoverokortin pöytään. Varmasti hihasta, kuten korttihuijarit tekevät.

Autoverotuotto on miljardiluokkaa. Valitettavasti sitä ei voi poistaa korvaamatta jollain muulla. Polttoaineisiin tietenkin. Bensahan on Suomessa superhalpaa, ei kai mokoma 50 sentin litrahinnan korotus missään tuntuisi. Vitsivitsi.

Se vasta vitsi onkin, että dieselautoista maksetaan käyttövoimaveroa, vaikka dieselpolttoaine on bensan kanssa samanhintaista. Kokoomus ei kykene oikaisemaan edes tätä vääryyttä.

Tätä tosiasiaa soisi keskustan jankuttavan yhtä paljon kuin minä: Valtaosa tästä maasta on seutua jossa oma auto on elinehto, ei luksusta. Ihmiset joutuvat ajamaan viidensadan euron ritsoilla, jotka ovat turvattomia ja epävarmoja.

Muutenhan halvan auton omistaminen olisi taloudellisesti viisasta, pääomakulut pienet. Halpikseen ei tule viiden tonnin yllättävää jakopääremonttia, eipä prakaa ilmajousitus eikä automaattilaatikko jos niitä ei ole.

Autoveron poistopuheet sotkevat markkinoita, härnäävät ihmisiä turhaan. Se autovero ei poistu, ei meidän elinaikanamme.

Siis ainakaan meidän vanhojen äijien, joille auto on joskus ollut muutakin kuin kulkuneuvo. Yhdelle emäntäpyydys, toiselle statussymboli. Rekkarin kun näpyttelee palvelunumeroon, niin omistajaksi paljastuu rahoitusyhtiö. Sellaista statusta.

Sähköautosta kaavaillaan ratkaisua. Jaa-a. Suomi haluaa olla mallimaa, niin aina. Suomen liikenteen päästöjä on tietenkin hyvä saada alas, mutta ei se maailmaa pelasta.

Oliko se nyt viisitoista maailman suurinta rahtilaivaa kun saastuttavat saman verran kuin liikenne. Laivakatsastusasemalla on varmaankin päästömittari rikki.

Sähköautot ovat kalliita, täyssähköautosta kun loppuu virta, niin se on siinä. Lavetille vaan.

Halla-aho sanoikin että sähköautolla ei pärjää Jumalan selän takana. Tesla-autoilija Sipilä taasen väitti että selän takanakin pärjää.

Johtopäätös: Suomen hallitus tietää kuinka päin Jumala seisoo.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen