Ratkaisu ilmastonmuutokseen löytyy keskeltä

Mielipide

Ilmastonmuutos puhuttaa koko maailmaa. Jotain on tehtävä, mutta ääripäiden radikaalit ratkaisut vieraannuttavat tavallista kansalaista osallistumasta talkoisiin.

Kielletään liha ja maito, yksityisautoilu ja puulämmitys. Nämä ovat asioita, jotka tavalliselle suomalaiselle tuntuvat mahdottomilta toteuttaa.

Me Lapuan keskustalaiset näemme ratkaisun tulevan keskeltä.

Ei kielletä lihansyöntiä, mutta painotetaan kotimaista lihantuotantoa. Voimme myös vaikuttaa kotimaisen lihan ekologisuuteen tukemalla rehuteollisuutta siirtymään pois tuontisoijasta ja lisäämään kotimaisten palkokasvien käyttöä rehussa.

Ei kielletä polttomoottoriautoja, vaan vaikutetaan siihen, mikä tankissa palaa. Meidän on panostettava kotimaisten biopolttoaineiden kehittelyyn ja saatava tankkiin uusiutuvia luonnonvaroja.

Ei kielletä mehupillejä, mutta valmistetaan ne uusiutuvasta biomuovista. Suomessa on materiaalia ja osaamista korvata muovi täysin puusta valmistetulla biomuovilla. Kun biomuovi valmistetaan lopputuotteeksi asti Suomessa, saamme myös vientituloja.

Puusta voi tehdä myös kangasta. Puuvillantuotanto kuluttaa valtavasti vettä ja polyesterivaatteet päästävät vesiin mikromuoveja. Puukuituvaatteet olisivat kestävä ja ekologinen ratkaisu.

Panostaminen suomalaiseen tieteentekoon ja biopolttoaineiden ja biotuotteiden tukeminen on tie, jolla hiilijalanjälkeä saadaan pienennettyä ilman, että tavallista kansalaista syyllistetään.

Samalla saadaan valtiontalous nousuun.

Keskustan Lapuan kunnallisjärjestö

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen