Poliisin toiminta-ajat

Poliisi

Poliisihallituksen asettaman työryhmän tekemä ehdotus poliisien toiminta-ajoista viisiportaisella asteikolla on kaikilta osin epäonnistunut. Esitys kertoo enemmän poliisihallinnon sisään pesiytyneestä ajattelutavasta, että vain suuri on tärkeää. Samaa ajattelutapaa esiintyy valitettavasti muillakin hallinnonaloilla.

Esitys asettaa kansalaiset epätasa-arvoisen kohtelun alaiseksi turvallisuusasioissa. Poliisia näytetään tarvitsevan turhan usein väkimäärältään suurten paikkakuntien erilaisten massatilaisuuksien ja muiden lieveilmiöiden rauhoittamiseen.

Lisäresurssit otetaan vähäisistä maakuntien poliisivoimista. Miksi näin? Eikö järjestäjien vastuuta turvallisuuskustannuksista voida kasvattaa niiden todelliseen arvoonsa? Järjestäjät odottavat yhteiskunnan järjestävän turvallisuuden heidän tilaisuuksiinsa mahdollisimman edullisesti, mutta voitot he ovat valmiita käärimään.

Jos esitetyllä mallilla kuitenkin mennään, on maakunnissa asuvien ihmisten verotusta kevennettävä ja toisaalta kansalaisten itsepuolustusmahdollisuuksia niissä lisättävä. Kustannukset turvallisuudesta on kohdistettava sinne, missä niitä käytetään.

Näinhän ajatellaan esimerkiksi esityksessä autoveron muuttamisesta pääosiltaan käyttöveroksi, jota uusmaalaiset kannattavat. Siellähän on niitä liikennevaihtoehtoja. Meillä eivät lentokoneet lennä. Junat viheltävät ohi lippuja myymättä. Oma auto on välttämättömyys. Autoverotus on kuitenkin sama kuin keskuskaupungeissa.

Keskustan tulisi ottaa kantaa tähän ehdotukseen nimenomaan kaikkia suomalaisia ja heidän turvallisuuttaan ajatellen. Suomi on muutakin kuin vain pahoinvoinnista kärsivät keskuskaupungit.

Timo Kemppainen

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen