Sotkamon keskusta: Verotuksen kiristäminen tulojen saamiseksi on tässä tilanteessa lyhytnäköinen ratkaisu

Keskusta

Palkansaajien ostovoima heikkenee 1,3 %  vuonna 2020, toteaa Valtiovarainministeriö tuoreessa tiedotteessaan. Kaupankäynnin heikkeneminen vaarantaa myös alkutuotannon kannattavuuden.

Taloudellisesta lamasta selvitään kuluttamalla, ei säästämällä. Verotuksen kiristäminen tulojen saamiseksi on tässä tilanteessa lyhytnäköinen ratkaisu.

Sotkamo on saatu kasvun tielle rohkeilla ideoilla ja vastavirtaan kulkemisella. Matkailu ja kaivokset tuovat tuloja kunnan ulkopuolelta. Palveluyritykset saavat näistä tärkeän osan toiminnan kehittämiseen.

Palveluyritysten kivijalka on kuitenkin sotkamolaiset ihmiset ja palkansaajat. Palkansaaja tekee päivittäin ostopäätöksen ja yhä useammin käyttäen oman kunnan palveluita.

Ihmisille pitää saada ostovoimaa lisää tai ainakin pidettyä ennallaan. Miten kunta ja sen poliittiset päättäjät voivat turvata normaalin kansalaisen ostovoiman?

Veroja pienentämällä saamme tuloja hiukan isommaksi ja rahaa käytettäväksi ripauksen lisää päivittäin.

Vuosi sitten laskimme veroprosentin alle 20 ja se on tuonut uskoa tulevaisuuteen. Taloja rakennetaan enemmän meille, kuin yhteensä koko Kainuuseen. Kerrostalojen, rivitalojen ja vapaa-ajan asuntojen rakentaminen on vilkastunut selvästi. 

Markkinoinnissa ja mainonnassa toisto on tärkein asia.

Sotkamon keskustalaiset toivovat, että poliittiset puolueet lähtevät mukaan veroprosentin pienentämiseen. Yhdessä teemme paremman Sotkamon, parhaan kunnan Suomessa.