Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret tempaisee 12 tunnin live-lähetyksen juhannusjuuston teosta – pääministerikin lupautunut lähettämään tervehdyksensä

Keskustanuoret

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret järjestää lauantaina 16. kesäkuuta kello 12 alkaen Facebookissa livetapahtuman ruuanlaiton ja kesäisen rennon keskustelun merkeissä.

Puuhamies Marko Soinin mukaan 12 tuntia kestävän session ideana on valmistaa maakunnan perinneruokaa juhannusjuustoa sekä pitää samalla virtuaalitupailta.

Päivän aikana jokainen voi soittaa ja kertoa omat kesäkuulumisensa tai lähettää kirjallisen tervehdyksen, joka luetaan lähetyksessä.

– Olen monen vuoden ajan valmistanut juhannusjuustoni yksin. Sitten keksin, että senhän voisi tehdä yhdessä ja leppoisan tapahtuman merkeissä.

Juttujen ja kuulumisten aiheet ovat täysin osallistujien itsensä päätettävissä.

– Päivänpolitiikan laari on varmaankin tyhjennetty viikkoa aiemmin Sotkamon puoluekokouksessa. Siinäkin mielessä tuolloin voisi olla hiukan rennompien aiheiden vuoro, piirin nuorisojärjestön varapuheenjohtaja toteaa.

Esimerkkiä Soini sanoo hakeneensa hyvin menestyneistä ”slow television” -formaateista.

– Jos Prisman ostoshihnaa jaksetaan katsoa 24/7, niin miksei juuston valmistusta. Ylen lähettämä juhannusjuna oli myös onnistunut idea, hän muistuttaa.

Juuston valmistus kuvataan Marko Soinin kotona Oulun Höyhtyällä.

Ohjelmaa ovat isännän lisäksi alustavasti lupautuneet vetämään Jaakko Mäki-Petäjä Keskustan opiskelijaliitosta, Antti Siika-aho Helsingin Keskustasta sekä Tuomas Kettunen Kainuun Keskustanuorista.

Tapahtuma on herättänyt mielenkiintoa myös alueen kansanedustajien keskuudessa ja jopa pääministeritasolla asti.

– Useampi kansanedustaja on jo lupautunut olemaan mukana lähetyksessä. Myös pääministeri Sipilän esikunnasta on jo tullut alustavasti vihreää valoa tervehdyksen esittämisestä, Soini paljastaa.

Paikanpäälle vaivautuville on tarjolla maukas ylimääräinen bonus.

– Kun juusto valmistuu, kaikki pääsevät sitä maistamaan. Sitä voi toki myös ottaa mukaan, laittaa pakastimeen ja syödä vasta juhannuksena.