Keskustanuorten tulevaisuuden kunta on energiaomavarainen

Kunnat

Tulevaisuuden kunta on kestäviin elintapoihin kannustava, energiaomavarainen ja hiilineutraali, linjaa keskustanuorten tuore kuntavisio.

Tavoitepaperin tähtäyspiste on 2030-luvulla.

Teknologinen kehitys saa visiossa suuren painoarvon.

Tulevaisuuden kunnassa äänestäminen on sähköistä, kirjastoista lainataan e-kirjoja ja koulujen oppimisympäristöt ovat digitaalisia.

Teknologisessa kehityksessä syntyisi uudenlainen kuntasuhde, sähköinen eli e-kuntalaisuus.

– Teknologian kehitys vähentää etäisyyksien merkitystä palvelutuotannossa. Keskustanuoret näkevät, että teknologian vallankumous mahdollistaa tulevaisuuden, jossa jokaisella on aito mahdollisuus valita oma asuinpaikkansa, linjaa keskustanuorten varapuheenjohtaja Antti Grönlund.

Tulevaisuuden kunnat ovat alueensa kehittäjiä ja kannustajia, ja ne iskevät kipinää, visio linjaa.

Kunnat ovat asukkaidensa yhteisöjä, jotka voivat tehdä asioita omilla tavoillaan ja tehdä siitä myös kilpailuedun asukkaita houkuteltaessa.

– Käynnissä olevassa maakuntakeskustelussa on unohdettu uuden kunnan merkitys asukkaiden arjessa. Keskustanuoret haluavat omalla visiollaan avata keskustelun tulevaisuuden kunnista, taustoittaa keskustanuorten kuntakomitean puheenjohtaja, kuopiolainen kaupunginvaltuutettu Annu Saukko.

– Vision lähtökohtana on ajatus, että nykyinen sote- ja maakuntauudistus vapauttavat kuntien voimavaroja alueiden kehittämiseen.