Keskustanaiset jyrähtää vihapuhetta vastaan: ”Avoimen demokratian pahin jarru”

Vihapuhe

Keskustanaiset on huolestunut viime vuosina suomalaisessa yhteiskunnassa lisääntyneestä epäasiallisesta ja henkilöön käyvästä hyökkäävästä keskustelutavasta. Naisjärjestö huomauttaa kannanotossaan vihapuheen olevan avoimen demokratian pahin jarru.

– Erityisesti sosiaalisen median käytön myötä hyvä käytöstavat ovat unohtuneet. Poliittinen puhe on aina myös teko.

Viime viikolla uutisoitiin laajasti entiseen pääministeriin, keskustan kansanedustajana toimivaan Juha Sipilään kohdistuneesta väkivallanteosta. Torstaina 7. tammikuuta Sipilään käytiin käsiksi eduskuntatalon lähellä. Keskustanaiset huomauttaakin, että netin vihapuheesta voi olla hyvinkin lyhyt matka tekoihin.

– Jokaisen pitää voida osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja keskusteluun ilman pelkoa.

Vihapuheesta on lyhyt matka vihamielisiin hyökkäyksiin.

– Päättäjien tulee voida esittää kantansa ja käydä vuoropuhelua kansalaisten kanssa ilman maalittamista ja vihapuhetta. Vihapuhe on johtanut siihen, ettei keskusteluihin ei enää uskalleta osallistuta. Uhkana on, että yhteiskunnalliselle keskustelulle tärkeitä näkökulmia menetetään, naisjärjestö varoittaa.

Pallo on Keskustanaisten mielestä myös puolueilla.

– Vaadimme, että jokaisen puolueen puheenjohtajan on puututtava omissa poliittisissa joukoissaan kaikkeen henkilöön kohdistuvaan ilkeään puheeseen ja epäasialliseen käytökseen.

Kommentit (2)

  • Muskettisoturi

    Sopii ny ajatella nopeasti kumpi on pahempaa viha puhe vai vääristelty ruusuisten tulevaisuuden näkymien lupaileminen vailla mitään realistista mahdollisuutta saavuttaa. Kumpikin on erittäin vahingollisia valheita päästävien politikkojen suusta, mutta kumpi on oikeastaan vaarallisempaa? Tämmöisiä ei tulisi koskaan enää äänestää mihinkään missä voi käyttää valtaa.

  • Lukija90

    Eipä kuultu eikä nähty Oulusakaan keskustanaisia puolustamassa tyttölapsia ja nuoria+vanhempia naisia,kun raiskausvyöry eteni siellä ja muualla tuhoten herkkien lasten elämää. Kurkunleikkaukset Porissa ja Hämeenlinnassa tietysti ulkomaisella työvoimalla,toivottavasti edes kausityövoimalla. Samoin jotkut keskustanaiset toimineet ala-arvoisesti ympäri maan ja nyt kehtaavat pärpättää vihapuheesta. Meitä presidenttiä,hallitusta myöden kehoitetaan ottamaan kantaa tiukasti,olla vahvasti eri mieltä. Se on politiikkaa olla kriittinen rakentavasti. Nyt jos olet ja puolustat mm.kunnan talousarviota mukamas väärin arvoin,saat hyvin helposti rasistin,vihapuhujan syytteen. Päinvastoin vihapuhujaksi toista sanova on itse vihapuhuja kanssasuomalaiselle,mikä lisää vastakkainasettelua ym. Näin nämä keskustanaiset,ei kaikki tosinaiset toki,osaltaan vievät kepua turmioon yhä syvemmälle. Sääli,jottas viherpuna näinkin jo vaikuttaa joihinkin keskustanaisiin.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen