Keskustan Lohi sisäministeri Risikolle: Enontekiön poliisiasia pitää ratkaista välittömästi

Turvallisuus

Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi (kesk.) vaatii sisäministeri Paula Risikolta (kok.) aktiivisia toimenpiteitä Enontekiön poliisipalveluiden turvaamiseksi.

Enontekiö on jäämässä kokonaan ilman poliisia, kun nykyinen poliisipartio eläköityy ensi vuoden alussa.

– Ministeri Risikon pitäisi käynnistää välittömästi keskustelut Poliisihallituksen sekä Lapin poliisipäällikön kanssa, kuinka poliisin läsnäolo ja näkyvyys voidaan turvata Enontekiöllä tulevaisuudessa. Mikäli Lappiin ei ole osoitettu tarpeeksi poliisimiesten virkoja, pitää vaje täyttää. Käsivarresta ei saa tehdä katvealuetta, Lohi toteaa.

Lohi korostaa, että turvallisuus on jokaisen kansalaisen perusoikeus myös Lapin kaltaisessa harvan asutuksen ja pitkien etäisyyksien maakunnassa.

– Poliisin palvelut kuuluvat enontekiöläisille. Käsivarren Lappi on myös vilkas kauttakulkureitti Norjaan ja Ruotsiin ja Lappi kasvava matkailumaakunta.

Lohi muistuttaa, että hallitusohjelmassa, muissa sisäiseen turvallisuuteen liittyvissä asiakirjoissa sekä eduskunnan antamissa vastauksissa on korostettu, että poliisin palvelut on turvattava myös harvan asutuksen alueilla.