Keskustan Kivisaari toivoo kriisipakettia liikunta- ja urheiluväelle – “Tulot katosivat, menot jäivät"

Koronakriisi

Koronavirus on aiheuttanut ennennäkemättömän kriisin suomalaiselle liikunta- ja urheilukentälle, sanoo kansanedustaja Pasi Kivisaari (kesk.).

Kivisaaren mukaan ihmisten lukkiutuminen koteihin uhkaa romahduttaa suomalaisten fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin. Kivisaari toivoo, että poikkeusoloissakin ihmiset liikkuisivat.

– Kodeissa voi kuntoilla ja hikoilla. Myös ulkoilua voi harrastaa niin ettei joudu tarpeettomiin kontakteihin ihmisten kanssa, Kivisaari vinkkaa.

Keskustaedustaja kuvailee, että koronaviruksen takia toteutetut rajoitukset ovat olleet pakon sanelemia. Valtion liikuntaneuvoston toisena varapuheenjohtajana vaikuttava Kivisaari kuitenkin toivoo, että liikunta- ja urheiluväki saisivat mittavan kriisipaketin.

Monet seurat ovat tehneet toimintansa vahvistamiseksi liiketoimintaa, joka on nyt pysähdyksissä. Kivisaari näkee, että seuroja koskevat samat haasteet kuin yrittäjiä.

– Tulot katosivat, menot jäivät. Se on kestämätön yhtälö.

Lisäksi siirretyt ja peruutetut ottelutapahtumat, urheilukilpailut ja muu seuratoiminta ovat pysähtyneet. Seurat ovat polvillaan.

– Suomalaisella yhteiskunnalla ei ole varaa menettää kansalaistoimintaansa. Sillä ei ole myöskään varaa menettää liikunnan, urheilun ja huippu-urheilun hyvinvointivaikutuksia.

Pohjalaisedustaja nostaa tiedotteessaan esiin myös urheiluopistojen tilanteen. Kivisaari kuvailee, että valmennuskeskukset elävät painajaisunta.

– Monissa opistoissa on tehty mittavia investointeja suomalaisen kansanterveyden, liikunnan ja huippu-urheilun hyväksi. Samalla ne ovat toimineet koulutuskeskuksina. Tällä hetkellä opistot ovat selkä seinää vasten, ihmiset ovat sieltä häipyneet, Kivisaari huokaa.