Keskustan kansanedustajaehdokas: Pitäisi keskustella myös siitä, miten Suomi saa rahaa – nyt puhutaan vain siitä, miten sitä jaetaan

Patruunoiden pitäisi tukea taloudellisesti ei-vasemmistolaisia ehdokkaita samaan tapaan kuin eri etujärjestöt ja punapääoma tukevat vasemmistolaisia, Neittaanmäki vaatii
Eduskuntavaalit 2019

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen haluaisi, että joku järjestäisi puoluejohtajien vaalipaneelin aiheesta ”Miten rahaa saadaan Suomeen?”. Pesonen esitti ajatuksensa torstaina (14.2.) Helsingin Pörssiklubin seminaarissa.

Keskustan eduskuntavaaliehdokas Petri Neittaanmäki tiedotti perjantaina olevansa samaa mieltä

Yritysten toimintaedellytysten parantaminen ja Suomen kilpailukyvyn vahvistaminen tärkeimpiin kilpailijamaihimme nähden on yksi tulevan vaalikauden tärkeimmistä tehtävistä. Se ei tule onnistumaan, mikäli mielipidetutkimusten mukainen vaalitulos toteutuu, Neittaanmäki kommentoi tiedotteessaan.

Hänen mielestään vasemmisto-enemmistöinen eduskunta ja sen pohjalta koottava hallitus ajaisi yritystoiminnan Suomessa ahdinkoon sääntelyllä sekä verojen korottamisella.

– Miljardien eurojen vaalilupausten toteuttaminen ajaisi samalla Suomen uudelleen velkaantumisen uralle. Samalla korkea luottoluokituksemme vaarantuisi, ehdokas varoittaa.

Neittaanmäki toivoo, että Suomen tulevaisuudesta ja taloudellisesta menestyksestä huolta kantavat aktivoituisivat samaan tapaan kuin joskus aiemmin. 

– Nyt pitää rakentaa konsortio Suomen taloudellisten etujen puolustamiseksi ja kilpailukyvyn säilyttämiseksi, hän kirjoittaa.

Neittaanmäen mukaan tämä tarkoittaisi käytännössä ei-vasemmistolaisten ehdokkaiden taloudellista tukemista samaan tapaan kun eri etujärjestöt ja punapääoma tukevat vasemmistolaisia ehdokkaita.

– Isänmaallisten patruunoiden on nyt astuttava esiin ja otettava vetovastuu tästä projektista. Suomen tulevaisuudesta on nyt kysymys, Neittaanmäki painottaa.