Keskustan kansanedustaja on kehittänyt uuden elintarvikkeen – "Suomalainen alkutuotanto kaipaa kipeästi uusia tuoteinnovaatioita"

Maatalous

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) on kehittänyt uuden maitopohjaisen elintarvikkeen.

Pohjois-savolainen kansanedustaja kertoo tiedotteessaan, että uuden hyvinvointijuoman pääraaka-aine on oman maitotilan A2-maito. Muutkin raaka-aineet ovat täysin kotimaisia.

– Suomalainen alkutuotanto kaipaa kipeästi uusia tuoteinnovaatioita, jotka parantavat tilojen kannattavuutta. Maailman puhtaimmin tuotetulle ruoalle täytyy saada lisäarvoa, joka hyödyttää niin eläinten hyvinvointia kuin viljelijöiden jaksamistakin. Päätin toimia itse esimerkkinä ja toivon, että voin jatkossa auttaa ja rohkaista muita mukaan, Heikkinen avaa.

Sametti-nimellä kulkevassa hyvinvointijuomassa on maidon lisäksi puolukkaa tai mustikkaa, omenaa ja kauraa. Tuote on gluteeniton, Heikkinen kuvailee.

– Tavoitteeni oli kehittää maidosta tuote, jossa voin yhdistää karjaosaamistani terveystieteellisen osaamiseni. Halusin palauttaa alkuperäisen A2-lehmänmaidon terveellisyyshyödyt osaksi ihmisen kokonaisvaltaista ruokavaliota ja niinpä tavoitteeni oli kehittää A2-maidosta elintarvike, jonka ainesosat ja käsittelytapa tuovat jokainen osaltaan lisäarvoa hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Lisäksi halusin, että tuotteeni on säilyvä ja helppo käyttää arjessa, terveystieteiden maisteri Heikkinen summaa.

A2-maidolla tarkoitetaan maitoa, joka sisältää maidon proteiinien beetakaseiinimuodoista A1 ja A2 ainoastaan tyyppiä A2, kun vastaavasti tavanomainen maito sisältää niitä molempia. A2-maidolla uskotaan olevan myönteisiä terveysvaikutuksia.