Keskustan Aittakummulta kirjallinen kysymys lapsen oikeuksista: ”Miten hallitus aikoo edistää parisuhdetyötä ja vanhemmuuden tukea?”

Perhepolitiikka

Keskustan kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Pekka Aittakumpu on jättänyt kirjallisen kysymyksen vanhemmuuden tuen vahvistamisesta.

Lapsen oikeuksien päivänä hän muistuttaa, että lapsen oikeuksien toteutumiseen vaikuttaa vahvasti vanhempien hyvinvoiva suhde.

– Vanha viisaus sanoo ja nykytutkimus vahvistaa, että lapsen koti on erityisesti hänen vanhempiensa välisessä suhteessa. Tutkimusten mukaan onnellinen ja hyvinvoiva parisuhde on lapsen onni, toteaa Aittakumpu tiedotteessaan.

Väestöliiton mukaan tutkimukset osoittavat, että lapselle on suuri riskitekijä, jos vanhempien parisuhde esimerkiksi on hyvin riitaisa. Vanhempien ero on yleisimpiä lapsen kokemia stressitekijöitä.

– Rinteen hallitus on ohjelmassaan sopinut, että parisuhdetyötä ja vanhemmuuden tukea vahvistetaan esimerkiksi kasvatus- ja perheneuvolapalveluita parantamalla. Miten hallitus aikoo edistää tätä tavoitetta. Erityisesti perheneuvolapalveluissa on paljon mahdollisuuksia vanhemmuuden tuen vahvistamiseen, Aittakumpu painottaa.