Keskustan sivistyspoliitikot iloitsevat hallituksen satsauksista lapsiin ja nuoriin – kunnille panostukset korvataan täysimääräisinä

Lapsen oikeuksien päivä

Tänään vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. Suomessa lasten oikeuksien sopimusta on viety eteenpäin lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmassa (LAPE). Vuonna 2016 alkaneen työn tavoitteena on uudistaa lapsi- ja perhepalveluita vastaamaan paremmin lasten, nuorten ja perheiden tarpeita.

Tavoitteena on hallinnonalat ylittävä yhteistyö eri toimijoiden välillä.

Keskustan sivistysvaliokunnan jäsenet Hilkka Kemppi, Mikko Kinnunen ja Pasi Kivisaari iloitsevat siitä, että Antti Rinteen hallitus on päättänyt jatkaa ohjelmaa.

– Hallitus tunnistaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin olevan kriittinen asia, kunnille tulee lisäpanostuksia muun muassa varhaiskasvatukseen, koulutuksen ryhmäkokoihin ja oppilaiden tukeen. Panostukset korvataan täysimääräisinä, keskustan sivistysvaliokuntaryhmän puheenjohtaja Kemppi sanoo tiedotteessa.

Kolmikon mukaan neuvola, varhaiskasvatus ja lapsi- ja perhetyö muodostavat tärkeän kokonaisuuden kokonaisvaltaisen lapsen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lapset ja nuoret sekä heidän perheensä saavat tarvitsemaansa tukea sitä tarvitessaan. Lapsen oikeuksien sopimus on tärkeä työkalu jatkossakin lasten hyvinvointia arvioitaessa, keskustalaiset jatkavat.

Lapsen oikeuksien julistus hyväksyttiin vuonna 1959 ja sen sisältämät kymmenen periaatetta kirjattiin kolmekymmentä vuotta myöhemmin YK:n lapsen oikeuksien sopimukseksi, jonka myös Suomi on ratifioinut.

Tänä vuonna lasten oikeuksien päivän ympärillä on vietetty teemaviikkoa, jonka aiheena on ollut lapsen oikeus olla oma itsensä.