Keskusta sai lisäminuutteja peliin, jonka se oli häviämässä identiteettipolitiikalle, Kurvinen sanoo

Keskusta

Koronakriisi saattoi tuoda mukanaan myös mahdollisuuden keskustan kaltaiselle liikkeelle, puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni ja eduskuntaryhmää johtava Antti Kurvinen katsovat.

He puhuivat perjantai-iltana etäyhteydellä järjestetyssä Etelä-Pohjanmaan piirin kokouksessa.

Kurvinen vertasi tilannetta jalkapallopeliin, jonka keskusta oli häviämässä identiteettipolitiikasta hyötyville puolueille.

– Korona toi lisäminuutteja peliin. Olimme jauhautumassa identiteettipolitiikkaan ja häviämässä pelin. Nyt me saimme uuden mahdollisuuden.

Kurvinen kuitenkin varoitti luottamasta siihen, että keskustan kannatus nousee automaattisesti koronan takia.

– Mutta tämä avaa tilaa meille läheisille arvoille. Perinteisille keskustalaisille arvoille, joita ovat työ, yrittäjyys, toimeentulo, huoltovarmuus, kotimainen ruoka ja energia, yhteisölliset arvot ja perheestä välittäminen, näille on nyt tilausta, ja meidän pitää se tila ottaa.

Etelä-Pohjanmaan kansanedustaja Kurvinen sanoikin piirinsä väelle, että ”nukkuneen rukouksena olemisen” pitää loppua.

– Meidän täytyy ryhtyä tekemään nyt kunnallisvaaleja. Hyödynnetään tämä väli.

Kulmunikin totesi, että Suomen omavaraisuus ja etätöiden tekeminen ovat olleet suomalaisten puheenaiheita parin kuukauden ajan koronatilanteen vuoksi.

Etätöiden tekemisen lisääntyminen on ollut puolueen pitkäaikainen tavoite, ja Kulmuni toivoo, että digitaalisten yhteyksien hyödyntäminen jatkuu myös korona-ajan jälkeen.

– Olemme puolueena kirjoittaneet monet kerrat toimintasuunnitelmiin, että pitää siirtyä digitaalisiin mahdollisuuksiin ja etäyhteyksiin, mutta heikohkosti ne ovat toteutuneet. Nyt on ollut kertakaikkiaan pakko siirtyä etätöihin ja hoitaa asioita yhteyksien kautta, ja aivan hyvinhän ne toimivat.