Keski-Suomen keskustapomo Pertti Lehtomäki: Keski-Suomesta “öljyn” maakunta

Keski-Suomi

Keski-Suomesta voi tulla todellinen “öljyn” maakunta, ehdottaa Keski-Suomen keskustapiirin puheenjohtaja ja kansanedustajaehdokas Pertti Lehtomäki.

Lehtomäen mukaan uusiutuvien luonnonvarojen käyttäminen mahdollistaa Keski-Suomelle vahvoja tulevaisuudennäkymiä. Lähitulevaisuudessa voi koittaa aika, jolloin jokaisen auton tankkiin saa tankata keskisuomalaista biopolttoainetta.

Suomella ja metsien maakunta Keski-Suomella on Lehtomäen mielestä tarjota eväät ilmastonmuutoksen torjuntaan. Ilmastonmuutos on maailmanlaajuinen haaste, joka uhkaa meillä neljän vuodenajan lisäksi monia elinkeinoja, kuten maataloutta ja matkailua.

– Viime kesänä poikkeuksellisen pitkä kuiva kausi tyhjensi monelta kaivot ja vei näin talous- ja juomaveden. Huolestuttava kehityssuunta on käännettävä, Lehtomäki toteaa kannanotossaan.

Lehtomäki huomauttaa, että toisin kuin sosiaalidemokraatit, keskusta näkee metsät mahdollisuutena, jota ne ovat olleet koko Suomen historian ajan.

Esimerkiksi kotimainen biokaasu- ja -öljy nostavat Lehtomäen mukaan viisaasti käytettynä Keski-Suomen omavaraisuutta energiasta korvaamalla ulkomailta tuotavia fossiilia polttoaineita, tarjoavat maatalouteen uusia tulonlähteitä sekä lisäävät kysyntää metsä- ja biotalouden osaamiselle.