Kärnä järkyttyi Postin päätöksestä lopettaa pakettien ilmaisjakelu haja-asutusalueille – ”Yhtiön johto on unohtanut inhimillisyyden ja kohtuullisuuden”

Postinjakelu

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on järkyttynyt Postin päätöksestä lopettaa pakettien ilmaisjakelu haja-asutusalueille.

Aiemmin paketit on toimitettu ilmaiseksi kotiovelle sellaisilla alueilla, joissa noutopistettä ei ole ollut kohtuullisen etäisyyden päässä.

Postin ilmaispalvelu on koskettanut vain noin 6000:ta lähetystä vuodessa, eikä se ole Kärnän mukaan Postille kustannuskysymys. Nyt palvelu aiotaan kuitenkin lopettaa ”yhdenvertaisuuden” nimissä.

– Onko Postin käsitys yhdenvertaisuudesta todella se, että esimerkiksi Sevettijärveltä täytyy jatkossa ajaa toistasataa kilometriä noutamaan pakettia, tai vaihtoehtoisesti maksaa toistakymppiä paketin kotiinkuljetuksesta, kun Etu-Töölössä voi vain kävellä lähimpään noutopisteeseen, Kärnä vertailee tiedotteessaan.

Kärnä vaatii, että Posti takaa jatkossakin pakettien ilmaisen kotiinkuljetuksen sellaisilla alueilla, joissa noutopiste sijaitsee kohtuuttoman etäisyyden päässä asiakkaasta.

– Posti on valtionyhtiö ja toivon todella, että valtio-omistaja käy Postin kanssa perusteellisen keskustelun tästä Postin päätöksestä.

– Yhtiön johto on tämän päätöksen tehdessään unohtanut kokonaan inhimillisyyden ja kohtuullisuuden, eikä se tunnu ymmärtävän syrjäseutujen olosuhteita.

– Jos lähin toimipiste sijaitsee tuntien ajomatkan päässä, on paketit toimitettava jatkossakin ilmaiseksi kotiovelle, kansanedustaja edellyttää.