Helsingin ja Espoon keskustalaiset haluavat Pakarisen jatkavan puolueen varapuheenjohtajana – "Koko puoluekentän yhdistäjä"

Keskusta

Helsingin Keskusta ja Keskustan Espoon kunnallisjärjestö tukevat espoolaisen Riikka Pakarisen, 40, jatkokautta puolueen varapuheenjohtajana.

– Keskustan tulevaisuus riippuu siitä, miten hyvin se pystyy puhuttelemaan kaupunkilaista äänestäjää, Helsingin piirin varapuheenjohtaja Riina Länsikallio sanoo tiedotteessa.

– Espoolaisena kaupunginvaltuutettuna ja vastavalittuna hyvinvointialueen edustajana Pakarinen olisi erinomainen valinta jatkamaan hyvin alkanutta puolueen kaupunkityötä, hän jatkaa.

Helsingin Keskustan piirihallitus haluaa tukea ehdokkaita, jotka haluavat tehtävässään edistää pääkaupunkiseudun kehittymistä kaupunkilaisten hyvinvointia lisäävästi, piiri toteaa kannanotossa.

– Haluamme haastaa kaikki puoluejohtoon ehdolla olevat ottamaan rakentavasti kantaa pääkaupunkiseudun kehittämisestä ja tulevaisuudesta. Koko Suomen agendaan kuuluu myös Helsinki, joten haluamme syventää keskustelua kaikkien ehdolla olevien kanssa, Helsingin Keskustassa vaikuttava Tuomas Meriniemi toteaa.

Espoon keskustalaisten mukaan Pakarinen kykenee ottamaan huomioon eri alueiden erityispiirteet, ”oli sitten kyse sitten Itä-Suomesta tai pääkaupunkiseudusta”.

– Pakarinen on ollut kantava voima erityisesti useissa viimeisimmissä vaaleissa. Hän on tehnyt valtavasti vaalityötä ennen kaikkea puolueen hyväksi. Vaalien eteen tehtävä työ ei ole keskittynyt vain Uudellemaalle, vaan hän on ollut näkyvästi esillä eri puolilla Suomea. Vaalipäivänä on myös tullut henkilökohtaista menestystä sekä kuntavaaleissa että aluevaaleissa, kertoo Espoon Keskustan puheenjohtaja Tommi Halkosaari sanoo.

Halkosaaren mukaan Pakarisella on selkeä visio keskustan kaupunkityölle.

– Keskustan varapuheenjohtajana puolue saa Riikka Pakarisesta ennen kaikkea monipuolisen koko puoluekentän yhdistäjän.

Keskustan puoluejohdosta päätetään puoluekokouksessa Lappeenrannassa 11. kesäkuuta.

Pakarisen lisäksi ehdolla ovat muutkin varapuheenjohtajakolmikon jäsenet eli Markus Lohi ja Petri Honkonen. Varapuheenjohtajan tehtävää tavoittelevat lisäksi Mikko Savola ja Aleksi Sandroos.