Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset ja SDP karussa muilta, keskusta vajosi hieman

Puoluekannatus

Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset jatkaa suosituimpana puolueena, selviää Ylen kannatusmittauksesta. Perussuomalaiset nousi Ylen mittauksessa pääministeripuolue SDP:n ohi viime kuussa.

Jos vaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi 21,9 prosenttia kansasta, kun taas SDP:n kannatus on 21,4 prosenttia. Molemmat ovat vahvistaneet kannatustaan sitten viime kuun.

Kolmantena on oppositiopuolue kokoomus 16,2 prosentin kannatuksella. Hieman kannatustaan menettäneet hallituspuolueet keskusta ja vihreät ovat lähes tasoissa, 11,7 ja 11,4 prosentissa. Keskustalle laskua mitattiin 0,4 prosenttiyksikköä, vihreille 0,2.

Ylen mukaan perussuomalaiset on hyötynyt ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ympärillä velloneesta al-Hol-kohusta sekä leirillä olleiden ihmisten kotiuttamisesta. Sen sijaan vihreiden kannatukseen Haaviston tilanne ei näytä juuri vaikuttaneen.

Vasemmistoliiton kannatus kyselyssä on 7,6 prosenttia. RKP keräsi 4,3 prosentin kannatuksen. KD:n osuus on 2,8 prosenttia ja nyt-liikkeen 1,3 prosenttia.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi noin 2  200 ihmistä joulukuun alun ja tammikuun alun välisenä aikana. Kantansa kertoi noin 1  500 vastaajaa. Virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit (5)

 • Lukija69

  Annika: Milloin otat aluepolitiikan kunnolla keskiöön?

  Tohtorit Sauri, Väyrynen ja Kääriäinen ovat tuoneet perustellusti esille, että sillä noustaisiin.

 • Lukija21

  Perussuomalaisten kannatuksen nousulla ja Keskustan kannatuksen laskulla on sama syy-yhteys. Vihreät ja Pekka Haavisto.

 • Lukija9

  Nyt on kertakaikkiaan Kepun lopetettaava hallituksessa tuo mukanaolon riemusta tapahtuva myötäily. On laskeuduttava meidän tavallisten pulliaisten asemaan, eikä fiilisteltävä siellä jossakin ylähyllyllä hyvinmenee tasolla. Keskusta ei enää muista ja ymmärrä meidän mm. tavallisten eläkeläisten tilannetta. Me elämme ahdingossa mm. nousevien verojen takia. Sekin meille riittää, että toivoa annetaan utopististen lupausten muodossa.
  Olin kauan sitten sitä mieltä, että hallitukseen ei pitänyt lähteä takuuhenkilöksi. Olen edelleen sitä mieltä. Ohjelmissa sovitaan mitä sovitaan, mutta totetuttaminen on eriasia? Ryhtiä olemukseen Keskusta!

 • Lukija67

  Tämän lehden pääkirjoituksesta voi lukea kepun suurimman huolenaiheen,se löytyy 8000 km päästä,nyt ei keritä suomen maaseutua pelastamaan.

 • Lukija71

  Sanokaa mitä sanotte, mutta minä ainakin äänestän keskustaa. Kunnallisvaalit ovat parasta kansalaisvaikuttamista mitä olla voi. Trumpismilla ja kansankiitotuksella ei ratkaista meijän kylän päivähoito- ja hoitajamitoituksia. Kun on seinät leveällä ja katto korkealle niin kylän raitille mahtuu kyllä muunkin maalainen veronmaksaja.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen