Yle: Perussuomalaisten keskipohjalainen kuntapoliikko jättää paikkansa puoluevaltuustossa sikatviittailun vuoksi

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten keskipohjalainen kunnanvaltuutettu, veteliläinen Jarno Vähäkainu luopuu oma-aloitteisesti perussuomalaisten puoluevaltuuston jäsenyydestä sosiaalisen median tviiteistään nousseen kohun takia, kertoo Yle.

Vähäkainu sanoo keskustelleensa kohusta perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ja puoluesihteeri Simo Grönroosin kanssa.

Vähäkainun mukaan asiasta ei koidu puolueen taholta hänelle lisäseurauksia.

Yle ei tavoittanut Simo Grönroosia vahvistamaan asiaa.

Puheenjohtaja Halla-aho kertoi sunnuntaina Iltalehdelle, että puolue on ryhtynyt toimiin Vähäkainun tviittien johdosta, mutta ei suostunut avaamaan toimien laatua.

Vähäkainu kirjoitti perjantaina Twitterissä, että ”Alkaa tämä puniikkien politiikka näyttää siltä, että kohta taas joitakin viedään saunan taakse #historiatoistaaitseään”. Ylelle hän sanoo käyttäneensä ”kansankieltä”.

Aiemmin Vähäkainu on tviittaillut useaan otteeseen myös Husuksi ja Suldaaniksi nimetyistä sioistaan.

Julkisuudessa on tulkittu sikojen nimien viittaavan maahanmuuttajataustaisiin poliitikkoihin Abdirahim ”Husu” Husseiniin (sd.) ja vasemmistoliiton Suldaan Said Ahmediin (vas.). Vähäkainu kiistää viitanneensa tviiteissään näihin poliitikkoihin.

Perjantaina julkaistujen tviittien sisältö viittaa muun muassa maahanmuuttoon ja oleskelulupiin. Myös näissä viesteissä on vihjauksia saunan taakse viemisestä.

Sunnuntai-iltana Vähäkainu viesti Twitterissä: ”Pahoittelen sikatwiittien asiattomuudesta syntynyttä pahennusta. Jätän syntyneen kohun takia paikkani PS puoluevaltuustossa.”

Jarmo Vähäkainu toimi kansanedustaja Mauri Peltokankaan vaalipäällikkönä edellisissä eduskuntavaaleissa.