Viisikko vietti iltaa Kesärannassa – Saarikko: "Poliittisia päätöksiä saunan lauteilla ei tehty"

Politiikka

Hallituksen johtoviisikko vietti yhdessä tiistai-iltaa epävirallisemmissa merkeissä Kesärannassa.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko jakoi sosiaaliseen mediaan iloisen kuvan viisikosta ja kertoi, että saunassa ja meressäkin käytiin.

– Oli mukavaa vaihtaa kuulumisia ja valmistautua yhdessä politiikan syksyyn. Poliittisia päätöksiä saunan lauteilla ei tehty, Saarikko kertoi toimittajille eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella.

Kesäinen ilta viisikon seurassa. Saunassa ja meressäkin käytiin.

Julkaissut Annika Saarikko Tiistaina 24. elokuuta 2021

Vihreät ja keskusta ovat käyneet viime päivinä sanaharkkaa tieteen rahoituksen tippumisesta, joka johtuu sekä Veikkaus-varojen vähenemisestä että kevään kehysriihessä sovituista, vuoteen 2023 kohdistuvista leikkauksista.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) on kertonut haluavansa syksyn budjettiriihestä päätöksen siitä, miten Veikkauksen tuottojen vähenemistä kompensoidaan tutkimuksen rahoituksessa vuonna 2024.

Valtiovarainministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehet käyvät juuri tätä tilannetta läpi, Saarikko kertoo.

– Tämä työ on parhaillaan käynnissä. En itse ajatellut tätä käydä mellakoiden julkisuuden kautta, vaan olen laittanut virkamiehet töihin tässä.

Saarikon mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) tulee lisäksi asettaa parlamentaarinen työryhmä pohtimaan Veikkauksen edunsaajien tulevaisuutta.

Saarikko sanoo kannattavansa Kurvisen kanssa aiemman, Erkki Liikasen johtaman työryhmän esitystä siitä, että Veikkauksen tuotot siirretään valtion budjettiin.

– Työryhmä pitää saada nopeasti pääministeriltä liikkeelle, ja uskon että näin tapahtuu, Saarikko sanoo.

Valtiovarainministeri muistuttaa, että tilanne on epäselvä vuoden 2024 osalta, jonne nykyhallituksen valtuudet eivät enää ulotu.

– Epävarmuus vaikuttaa kuitenkin jo ensi vuonna liikkeelle laitettavien tutkimusten määrään.