Viestintäpomolta "kaino toive" keskustalle: Nähty peli ei pitkään vetele

”Keskusta ja sen eduskuntaryhmä on välillä ollut kuin hollitupa”
Politiikka

Keskustan on viimein päätettävä, aikooko se istua hallituksessa vai oppositiossa, Insinööriliiton viestintäpäällikkö Jari Rauhamäki vaatii.

– Ulkopuolelta katsottuna keskusta ei ole tuntenut oloaan kotoisaksi koko hallituskauden aikana. Puolue ja eduskuntaryhmä ei ole aika ajoin tiennyt, kenen joukoissa seisoo, ollako hallituksessa vai seisoisiko sittenkin tukevasti toinen jalka oppositiossa, keskustalainen Rauhamäki kirjoittaa Suomenmaan blogissa.

– Toivon mukaan puolueen eksistentiaalisen kriisin huipennus nähtiin viime viikolla. Jos näin ei ole, Marinin hallitukselle ei hyvä herkeä.

Viestintäpäällikkö alleviivaa, ettei ryhdy syyttelemään ketään kehysriihen kriisiytymisestä. Hän muistuttaa, että jo kuntavaaleissa kansa pääsee arvioimaan päättäjiään.

– Sellaisen kainon toiveen kuitenkin rohkenen esittää, että keskusta vihdoin viimein yksissä miehissä ja naisissa päättää, kummassa se meinaa eloaan jatkaa, hallituksessa vai oppositiossa.

Rauhamäestä keskustassa on jo pitkään vallinnut jonkin sortin sekasorto.

– Keskusta ja sen eduskuntaryhmä on välillä ollut kuin hollitupa, jos ei vailla johtajaa, niin ainakin vailla selvää suuntaa. 

Blogisti varoittaa, että pidemmän päälle puolueen häilyvä linja ei tiedä hyvää hallitustaipaleelle.

– Nähty peli ei politiikassa pitkään vetele, ei ainakaan hallituksessa. Kun sinne mennään, siellä pitää olla tosissaan, voivottelun ja valituksen sijaan hoitaa isänmaan asioita parhaan kykynsä ja taitonsa mukaan.

Rauhamäki toteaa, ettei hallituksessa ole pakko jatkaa, jos se aiheuttaa liikaa tuskaa.

– Jos se ei kerta kaikkiaan tunnu omalta jutulta, ehkä sieltä kannattaa tulla reilusti pois, vaihtaa leiriä. Ja mistä sitä tietää, ehkä se kolhuilla oleva itsetuntokin alkaa kohentua parin oppositiossa vietetyn hallituskauden jälkeen.