Vasemmistopomo Li Andersson profiloi oikeisto-oppositiota automerkeillä: ”Audi-miesten asiaa ajavat kokoomuslaiset ovat saaneet rinnalleen mersupersut”

Vasemmistoliiton puoluekokous

Talouslinja ja kovat arvot yhdistävät oppositiota, katsoo vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Andersson kommentoi puheessaan vasemmistoliiton puoluekokouksessa myös Suomen poliittisen kentän muutosta. Hänen mukaansa oppositiopuolueet näyttävät löytäneen toisensa vanhoillisten arvojen ja kurjistavan talouspolitiikan kannattajina.

– Suomessa on oikeastaan vain yksi yhtenäinen oppositio, joka on arvokonservatiivinen ja talousoikeistolainen. Audi-miesten asemaa ajavat kokoomuslaiset ovat saaneet rinnalleen mersupersut. Hyvinvointipanostusten ja oikeudenmukaisten verouudistusten sijaan halutaan leikkauksia julkisiin menoihin. Yhdenvertaisuuden sijaan halutaan kyseenalaistaa jopa syrjinnän kiellot laissa ja siirtää opetusta kirkkoihin, Andersson sanoi. 

Anderssonin mukaan vasemmistoliitto on heti hallituskauden aluksi saanut läpi monia keskeisimmistä tavoitteistaan.

– Samaan aikaan kun oppositio pohtii joulukirkkoa ja syrjinnän sallimista, pohtivat monet duunarit ja pienituloiset Suomessa omaa toimeentuloaan ja sen riittävyyttä. Tämä hallitus on kääntänyt Suomen suunnan, ja panostaa pienten eläkkeiden korotuksiin, koulutukseen kaikilla asteilla sekä lapsiperheisiin ja sosiaali- ja terveydenhuoltoon, Andersson listasi.

Vasemmistoliitolle tärkeistä asioista, jotka hallitus on toteuttanut ensimmäisen puolen vuoden aikana, Andersson mainitsi aktiivimallin purkamisen, yhdenvertaisen varhaiskasvatusoikeuden palauttamisen, investoinnit koulutukseen sekä panostukset luonnonsuojeluun.