Varsinais-Suomen Keskustanaiset esittää Anna Sirkiää Suomen Keskustanaisten puheenjohtajaksi – "Paras vastaus lakkauttamispuheille on näkyvyyden roima parantaminen"

Keskustanaiset

Varsinais-Suomen Keskustanaisten vuosikokous päätti yksimielisesti esittää Anna Sirkiää Suomen Keskustanaisten puheenjohtajaksi.

Kokousväen mielestä Anna Sirkiä olisi oikea henkilö viemään järjestön seuraavalle vuosikymmenelle raikkailla ajatuksillaan ja innostavalla otteellaan.

– Puheet Keskustanaisten lakkauttamisesta suututtavat minua. Keskustanaisia todellakin tarvitaan edelleen. Mielestäni paras vastaus lakkauttamispuheille on järjestömme näkyvyyden ja vaikuttavuuden roima parantaminen. Säännölliset palaverit puoluejohdon, eduskuntaryhmän edustajien, avustajakunnan ja sisarjärjestöjen kanssa, sekä vähintään viikottaiset kannanotot ovat mielestäni olennaisin ratkaisu tähän, Sirkiä toteaa järjestön tiedotteessa.

Sirkiä pitää tärkeänä myös valtakunnallisen toiminnan kehittämistä niin, että Suomen Keskustanaiset toisi jäsenilleen entistä enemmän lisäarvoa muun puoluetoiminnan oheen.

Esimerkiksi tasa-arvoaiheiset seminaarit ja ideoiden hyödyntäminen muilta naisjärjestöiltä ympäri Eurooppaa on Sirkiän työlistalla.

– Suomen Keskustanaisilla on nyt jo todella paljon tärkeää ja hyvää toimintaa, enkä halua olla sen este. Olen kuitenkin sitä mieltä, että valtakunnallinen toimintamme kaipaa piristysruisketta. Olen itse osallistunut esimerkiksi EWL:n joihinkin tapahtumiin ja kokenut ne todella voimaannuttavina, Sirkiä kertoo.

Puheenjohtakaehdokas on innokas myös kiertämään piirejä ympäri Suomen. Hän elää jo nyt monipaikkaista elämää Lapin, Varsinais-Suomen ja Helsingin tukikohtien välillä. 

– Anna Sirkiä on todellinen raikas tuulahdus, joka saa innostettua muutkin mukaansa. Häntä tämä järjestö tarvitsee, kokousväki kommentoi.

Anna Sirkiä on Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtaja ja Varsinais-Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja. Hän oli ehdolla puheenjohtajaksi jo vuoden 2019 edustajakokouksessa, mutta hävisi silloin täpärästi istuvalle puheenjohtajalle Ulla Parviaiselle.

Suomen Keskustanaiset valitsee uuden puheenjohtajan edustajakokouksessaan 18.-19.6.2021.