USU-gallup: Kuntavaalien tulosta ei haluta kytkeä hallituksen kaatumiseen – perussuomalaisten vaalima ajatus ei saa kansan kannatusta

Kuntavaalit

Enemmistö suomalaisista ei pidä kesäkuun kuntavaaleja äänestyksenä hallituksen luottamuksesta, ilmenee Uutissuomalaisen USU-gallupista.

61 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että kuntavaalien tuloksen ei pitäisi vaikuttaa Sanna Marinin (sd.) hallituksen jatkamiseen nykyisessä kokoonpanossa. Vastakkaista mieltä oli 19 prosenttia vastanneista, ja 20 prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään.

Vastaajille esitettyä kysymystä taustoitettiin mainitsemalla, että osa puolueista on pyrkinyt tekemään kuntavaaleista vaalit, joissa mitataan hallituksen luottamusta.

Perussuomalaisten kannattajista 66 prosenttia on sitä mieltä, että kuntavaalien tuloksen pitäisi vaikuttaa hallituksen jatkoon. Näin ajattelevien kannattajien osuus on lähes kolme kertaa suurempi kuin millään muulla puolueella.

– Puolueista perussuomalaiset on pitänyt esillä ajatusta, että kuntavaaleissa ollaan kaatamassa hallitusta. Koko väestön keskuudessa sillä ei näytä olevan kovin suurta kannatusta, kommentoi Tampereen yliopiston valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari tulosta.