Ukrainalaislapsille järjestetään kesäleirejä, toiminta tuodaan Ruotsista Jenni Haukion vierailun innoittamana

Tavoitteena on muun muassa oppia uusia asioita ja tutustua suomalaiseen kulttuuriin
Ukrainan pakolaiset

Ukrainalaislapsille aiotaan järjestää kaksi kolmeviikkoista kesäleiriä Suomessa heinä-elokuussa, tiedottaa presidentin kanslia. Osallistujiksi kutsutaan 6–10-vuotiaita ukrainalaislapsia Suomesta.

Leirien järjestäjinä toimivat Kansallismuseo ja ruotsalainen hyväntekeväisyysjärjestö Beredskapslyftet, joka on järjestänyt vastaavaa leiritoimintaa Ruotsissa yhdessä paikallisten museoiden kanssa.

Presidentin puoliso Jenni Haukio kävi Ruotsin kuningatar Silvian kanssa ukrainalaislasten toimintakeskuksessa toukokuussa valtiovierailun aikana. Vierailu ja Haukion kannustus innosti järjestön aloittamaan toiminnan myös Suomessa.

–  Kesäleiritoiminnalla edistetään ukrainalaisperheiden ja lasten hyvinvointia tilanteessa, jossa he tarvitsevat kaiken mahdollisen tukemme, Haukio sanoo.

Tavoitteena on tarjota lapsille turvallinen ympäristö viettää kesää, oppia uusia asioita, tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja ympäristöön Helsingissä sekä saada arkeen rutiineja ja sosiaalista vuorovaikutusta, kerrotaan tiedotteessa.

Toiminta rahoitetaan suomalaisen ja ruotsalaisen elinkeinoelämän lahjoituksilla.