THL: Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskia suositellaan lukioissa ja ammattikouluissa

Koronavirus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt suositusta kasvomaskien käytöstä. Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskin käyttöä suositellaan toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa.

Lisäksi maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voi aina välttää. Suositus koskisi esimerkiksi ostoskeskuksia, kirjastoja ja konserttisaleja.

Jos koronaepidemia kiihtyy leviämisvaiheeseen, maskisuositus tulisi aina joukkoliikennettä käytettäessä. Lisäksi sitä suositellaan yläkouluikäisille ja aina, kun ollaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan kyseessä on kiihtymis- ja leviämisvaihetta koskevat kansalliset suositukset.

–  Totta kai eri sektorit ja erilaiset tilaisuuden järjestäjät ja oppilaitokset pohtivat tätä suositusta ja tarkentavat sitä ja keskustelevat alueellisten viranomaisten kanssa, miten ja missä vaiheessa suosituksia eri alueilla otetaan käyttöön, hän sanoi THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) koronatilannekatsauksessa.

Epidemian kiihtymisestä on STM:n ja THL:n mukaan tällä hetkellä nähtävissä useita merkkejä.

Puumalaisen mukaan sitä, olemmeko alueellisesti kiihtymisvaiheessa, tarkastellaan parhaillaan eri puolilla Suomea.