Taloyhtiöiden vuotovahingot kasvoivat viime vuonna — vahinkojen ehkäisyyn löytyy tuttu keino

Vuotovahingot

Taloyhtiöiden vuotovahingot kasvoivat viime vuonna, käy ilmi Finanssialan vahinkotilastoista. Vakuutusyhtiöille ilmoitettiin lähes 35  000 vuotovahinkoa, ja niitä korvattiin noin 170 miljoonalla eurolla.

Vuotovahinkoja voi ehkäistä Finanssialan mukaan tekemällä taloyhtiön putkiremontti ajoissa, eikä vasta silloin kun vuotoja alkaa tulla enemmän. Havaitut vuodot ovat Isännöintiliiton toukokuussa julkaiseman putkiremonttibarometrin mukaan yleisin syy aloittaa putkiremontti.

–  Esimerkiksi Suomen Kiinteistöliitto suosittelee, että rakennuksen putkistolle tehdään ensimmäinen kuntotutkimus 30—35 vuoden iässä ja tätä päivitetään 5–10 vuoden välein, sanoo Finanssialan johtava asiantuntija Petri Mero tiedotteessa.

Samalla kun vuotovahingot ovat kasvaneet, murtovahinkojen määrät laskivat Finanssialan vahinkotilastoissa.

Murtovahinkoja tapahtui viime vuonna noin 21  000 kappaletta, ja niiden korvausmäärä oli noin 22 miljoonaa euroa. Ihmiset ovat olleet Meron arvion mukaan viime vuosina enemmän kotona, mikä on vähentänyt murtoja.

Palovahinkojen lukumäärä on pysynyt ennallaan, mutta niiden korvausmäärät laskivat noin 190 miljoonasta eurosta alle 170 miljoonaan.