Rinne: EU-vaalituloksella ei vaikutusta hallitusneuvotteluihin, hallitusohjelma valmistunee tällä viikolla

Leijonille lähti onnitteluadressi
Hallitusneuvottelut

Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne (sd.) ei usko, että eurovaalien tulos vaikuttaa hallitusneuvottelujen ilmapiiriin.

– Minun mielestäni tuo oli aika arvioitavissa oleva tulos gallupien perusteella, en usko että vaikuttaa millään tavalla, Rinne sanoi aamulla Säätytaloon saapuessaan.

Rinne muistutti, että hallitusneuvotteluja käydään eduskuntavaalien tuloksen pohjalta.

SDP:n Eero Heinäluoman kovasta tuloksesta kysyttäessä Rinne piti kiinni kannastaan, että Suomen komissaariehdokkaan pitää olla nainen, mutta ei sulkenut pois myöskään sekä miehen että naisen nimeämistä ehdolle.

– Sekin voi olla yksi vaihtoehto.

Rinteen mukaan hallitusneuvottelujen puheenjohtajapöydässä puhutaan tänään talousasioista. Sunnuntain kahden tunnin istunnossa saatiin Rinteen mukaan asioita eteenpäin. Tänään pöydässä on muun muassa verotus.

– Olen oikein luottavainen siihen, että tänään mennään hyvin eteenpäin.

Rinteen mukaan puheenjohtajapöydästä on tarkoitus antaa tänään linjat, joiden pohjalta työryhmät lähtevät työstämään asioita eteenpäin.

– Kyllä minä uskon, että tämän viikon aikana se ohjelma valmistuu, Rinne totesi.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi iltapäivällä, että puheenjohtajat jatkavat vielä tänään.

– Minulla on ainakin valmius istua niin kauan kuin on tarvetta.

Henrikssonin mielestä neuvottelut ovat edenneet hyvässä hengessä. Mitään isoja ”mörköjä” ei näköpiirissä ollut.

– Se Mörkö taisi olla siellä jääkiekkokaukalossa ja teki siellä hyvää tulosta.

Rinne välitti myös onnittelut Suomen nuorelle jääkiekkomaajoukkueelle, joka taisteli hienolla tavalla itselleen maailmanmestaruuden. Rinne näki, että SDP:n vaalitulos ennustaa hyvin jääkiekkotulosta.

– Kun SDP siirtyy hallitukseen, se tarkoittaa sitä, että Suomi voittaa maailmanmestaruuden, hän tulkitsi.

Hallitusneuvotteluhin osallistuvien puolueiden puheenjohtajat lähettivät Säätytalolta Leijonille myös yhteisen onnitteluadressin, jossa joukkue toivotettiin tervetulleeksi takaisin koti-Suomeen.

– Leijonat näytti esimerkillään koko maailmalle, että jääkiekko on joukkuepeli. Suorituksenne on historiallisen hieno osoitus siitä, ja koko Suomi on ylpeä saavutuksestanne, puoluejohtajat hehkuttivat.