“Pyrkimykseni olkoon tehdä marinit“ – Keskustanuorten Markkanen kannustaa rohkeisiin avauksiin

Keskustanuoret

Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkasen mielestä pääministeri Sanna Marinin (sd.) visio neljän päivän työviikosta osoitti poliittista johtajuutta.

– Avauksellaan hän määritteli, mistä puhutaan ja käydään keskustelua. Tähän tartuttiin yli valtion rajojen. Pyrkimykseni liiton puheenjohtajana olkoon siis ”tehdä marinit”. Meillä keskustanuorilla raikkaita avauksia ja ajatuksia kyllä riittää, Markkanen sanoi liittokokouspuheessaan.

Lisäksi nuorisopomo palasi muistelemaan metakkaa, joka nousi keskustanuorten otettua kantaa energiaturpeen käytön lopettamisen puolesta.

Kyse oli hallituspuolueiden nuorisojärjestöjen yhteiskannanotosta.

– Viestejä ja kommentteja pukkasi joka tuutista – osa asiallisia ja osa asiattomia. Ratkaisuhakuisimmat keskustelut kävin muiden keskustanuorten kanssa, kiitos niistä jokaisesta. Pidän tärkeänä, että tässä porukassa saa olla eri mieltä ja mielipiteensä voi tuoda omana itsenään esille.

Markkanen toivoo, että nuorisojärjestössä kaikki kelpaisivat ”keskeneräisinä”.

– Ajatusten vaihto, debatointi ja omien kantojen perustelu ovat arvokasta oppia. Viisas on mielestäni se, joka kykenee tarvittaessa myös muuttamaan kantaansa. Jatkuva oppiminen ja tiedon lisääntyminen kuuluvat myös politiikkaan. Hyödynnetään sitä.