Puolan rajalla hytisevät naiset ja lapset näyttävät kelpaavan perussuomalaisille politiikan pelivälineeksi, sanoo keskustan varapuheenjohtaja

Turvapaikanhakijoiden määrä on olematon, ja perussuomalaiset raapivat päätään, miten saisi seuraavaksi nostettua metelin, Petri Honkonen toteaa
Välikysymys

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen toteaa, että oppositiolla on oikeus tehdä välikysymys asioista, jotka se katsoo tarpeelliseksi.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvissä aiheissa huolen tulisi olla aito, hän huomauttaa.

Honkosen mukaan toiveet tästä romuttuivat viimeistään perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoroa kuunnellessa. Välikysymyksen aiheena oli hybridivaikuttaminen.

– Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri käytti tilaisuuden hyväksi luetellakseen ummet ja lammet turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta, työllistymisestä ja kustannuksista. Ikään kuin tilanteessa Valko-Venäjän ja Puolan rajalla olisi kyse tavallisesta maahanmuutosta, Honkonen ihmettelee tiedotteessa.

Hän katsoo, että Meri tuli paljastaneeksi perussuomalaisten huonon käden.

– Kun maahanmuutosta ei muuten pääse puhumaan, tehdään politiikkaa lyhytnäköisesti ja laskelmoivasti – vaikka sitten vakavilla kansallisen turvallisuuden asioilla.

Honkonen sanoo Riikka Purran johtamien perussuomalaisten ratsastavan maahanmuuton haitallisilla vaikutuksilla.

– Sillä Purra toivoo ratsastavansa hallitusvaltaan asti. Se ongelma hänellä on, että ratsu ei tunnu kulkevan kovin lujaa. Turvapaikanhakijoiden määrä on olematon, ja perussuomalaiset raapivat päätään, miten saisi seuraavaksi nostettua metelin, Honkonen toteaa.

– Yksi asia on jo tullut selväksi: Perussuomalaisilla ei ole ehdotuksia, ratkaisuja tai suunnitelmaa. Politiikan pelivälineeksi näyttää kelpaavan mikä tahansa tekosyy, myös kansallinen turvallisuus tai Puolan rajalla hytisevät naiset ja lapset.