Presidentti Niinistö al-Holista Ylellä: Maanantaina varmasti tiedämme hallituksen linjan

Niinistö kertoi, ettei hänkään ole saanut täysin selkoa, mitä kaikkea asiassa on tapahtunut.
Isis-perheet

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Syyriassa al-Holin leirillä olevien suomalaisten kysymyksessä on otettava huomioon monta asiaa.

Niinistö sanoi Ylen presidentin kyselytunnilla, että nyt on kiinnitettävä huomiota paitsi inhimillisiin seikkoihin myös turvallisuustekijöihin niin Suomessa kuin Syyriassa.

– Näyttää olevan kovin erilaisia mielipiteitä. Liikkeellä olevaa tietoa on kovin erisuuntaista ja se on varmasti hämmentänyt julkista keskustelua. Ja en minäkään ihan selkoa saanut mitä kaikkea tässä on jo tapahtunut. On äärimmäisen tärkeää, että hallitus kokoaa ajattelun. Maanantaina varmasti kaikki tiedämme hallituksen linjan, Niinistö sanoi Ylen mukaan.

Aiemmin tällä viikolla Niinistö sanoi Helsingin Sanomille toivovansa, että hallitus pohtisi selkeän poliittisen päätöksen tekemistä al-Holin leirillä olevien suomalaisten suhteen.

Oppositiopuolueet ovat jättäneet hallitukselle yhteisen välikysymyksen al-Holista ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnasta asiassa. Hallitus vastaa opposition välikysymykseen tiistaina.