Postin työkiistan sovittelu jatkuu, uudet tukilakot lisäävät painetta

Rautateiden tavaraliikenne pysähtyy, saariston postinjakelu vaikeutuu, lentoasemilla ei lajitella postia
Postilakko

Postin työkiistan sovittelu jatkuu tänään puoliltapäivin. Eilen osapuolet olivat koolla valtakunnansovittelijan johdolla aina yhteentoista illalla, mutta sovintoesitykseen saakka ei silti päästy.

Palvelualojen työnantajat Paltan toimitusjohtajan Tuomas Aarton mukaan pöydälle jäi isoja asioita, joiden ratkaisu ei ole helppoa.

Myös Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen korosti, että vaikeiden asioiden vuoksi hän ei pysty arvioimaan, kuinka kauan ratkaisun löytymiseen vielä menee.

Maanantaina alkaa useita tukilakkoja, jotka osaltaan hidastavat postintoimitusta. Ilmailualan Unionin IAU:n tukilakko on jo lopettanut postinlajittelun lentoasemilla. Tänään alkava Suomen Merimies-Unionin tukilakko vaikeuttaa postinjakelua saaristossa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Rautatiealan Unioni RAU pysäyttävät tänään ja huomenna rautateiden tavaraliikenteen. Henkilöliikenne jatkuu normaalisti.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on päättänyt tukitoimista, jotka on määrä julkaista tänään. Myös Sähköliitto ja Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ovat ilmoittaneet olevansa valmiita käynnistämään tukitoimet.

Postilakko jatkuu 8. joulukuuta asti, ellei sopua löydy ennen sitä.