"Pilalle hemmotellut ilmastofanaatikot", "katuja tukkiva rupusakki" – PS:n Halla-aho tylyttää surutta Elokapina-aktivisteja

Elokapina

Lauantaista lähtien kohua aiheuttanut selkkaus Elokapina-mielenosoituksessa Helsingin Kaisanimenkadulla nousi esille myös perussuomalaisten Tuumaustunnilla.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kyseli, missä on valtiovallan ja median yhteiskuntavastuu, kun ne eivät anna ehdotonta tukeaan poliisille.

Poliisiasioista vastaava sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi maanantaina odottavansa tapahtumista virallista selvitystä.

– Perussuomalaisia on syytetty jatkuvasti – ja aiheetta – yhteiskunnan instituutioiden kyseenalaistamisesta ja nakertamisesta. Kun sitten pilalle hemmotellut ilmastofanaatikot, joille edes punavihreän hallituksen ilmastokiima ei ole riittävä, saavat häiriköinnin, suunsoiton ja niskuroinnin päätteeksi poliisin sumutteesta, itketään poliisiväkivaltaa ja oikeusvaltion loppua, Halla-aho lausuu tiedotteessa.

Poliisi käytti lauantaina kaasusumutetta tien tukkineen mielenosoituksen hajottamiseksi.

Tapaus on herättänyt laajaa arvostelua ja epäilyjä poliisin voimakeinojen oikeasuhtaisuudesta.

Halla-ahon mielestä kyse on myös niiden oikeuksista, joiden elämää mielenosoitus häiritsi.

– Entä muiden ihmisten oikeudet? Niiden oikeudet, jotka yrittävät päästä tukittua katua pitkin töihin tai töistä kotiin? Niiden ihmisten oikeudet, jotka joutuvat samaan aikaan väkivallan tai muiden rikosten uhriksi, ja joita poliisi ei ehdi auttamaan, koska sen liian vähäinen henkilöstö joutuu kanniskelemaan katuja tukkivaa rupusakkia jalkakäytävälle?