Pienituloisimpien Yle-verovapauden laajentaminen tyssäsi – SDP ja PS syyttelevät toisiaan

Yle-vero

Perussuomalaiset ja SDP syyttelivät torstaina toisiaan siitä, että Yle-veron poistaminen yhä useammalta pienituloisimmalta ei nyt toteudu.

Perussuomalaisten mukaan syy on siinä, etteivät demarit suostuneet käsittelemään asiaa irrallaan Yle-indeksistä.

Demarien mukaan pienituloisimpien verovapaudesta ei voida päättää erikseen, vaan kaikki Yle-asiat pitää päättää samassa yhteydessä.

SDP:n Krista Kiuru sanoi STT:lle pitävänsä käsittämättömänä perussuomalaisten väitettä, jonka mukaan oppositiolla ei ollut halua muutokseen.

– SDP on ajanut alusta saakka pienituloisten Yle-verotuksen poistoa ja kohtuullistamista, ja siltä osin kannatamme edelleen tätä samaa asiaa.

Parlamentaarista työryhmää vetänyt Kaj Turunen (ps.) totesi torstaina tiedotteessaan, että pienituloisimpien veron poisto tyssäsi, sillä SDP:n edustajat halusivat laajentaa työryhmän toimeksiantoa ja ottaa keskusteluun Yle-veroindeksin jäädytyksen perumisen.

Turunen sanoi, että Yle-indeksin käsittely oli sovittu syksylle 2018.

SDP:n Kiurun mukaan taas perussuomalaiset olivat itse valmiit kaatamaan kaikkein pienituloisimpien mahdollisuuden Yle-verosta vapautumiseen, sillä se ei halunnut käsitellä kaikkia Yleä koskevia asioita.

– Avoimista asioista ei voinut keskustella, mutta näistä uusista asioista, jotka hallitus toi yksipuolisesti pöytään, olisi voinut keskustella, Kiuru totesi.

Yle-veron oli tarkoitus poistua sadoiltatuhansilta pienituloisilta ja nousta hieman suurituloisilla.

Perussuomalaisten Turunen sanoo pitävänsä lopputulosta valitettavana.

– Toivon, että tästä huolimatta hallitus ottaa asian hoitoonsa ja pienituloisten Yle-veromaksuja helpotetaan ja osalta poistetaan työryhmän toimeksiannon mukaisesti, Turunen sanoo.

Turusen mukaan oppositiolla ei ollut halua muutokseen.